Petoro poginulo u padu aviona!

Tragedija u Banjaluci

Petoro poginulo u padu aviona!

Crna Hronika -
Pilot Alen Crnalić, instruktor Nemanja Goronja, Srđan Kosić, Nikola Stević i Stefan Karanović stradali u „cesni”, koja se srušila odmah po poletanju

BANJALUKA - Nije im bilo spasa!Jedan od najboljih instruktora padobranstva u RS Nemanja Goronja (32), pilot Alen Crnalić (24), kao i Srđan Kosić (18), Nikola Stević (18) i Stefan Karanović (24), poginuli su juče prilikom pada malog sportskog aviona „cesna” Padobranskog kluba Banjaluka. Avion se srušio odmah po poletanju nešto posle 14 časova na autodromu u Zalužanima kod Banjaluke. Srđanu Kosiću, Nikoli Steviću i Stefanu Karanoviću ovo je trebalo da bude prvi skok padobranom.- Uzrok pada najverovatnije je kvar na motoru - nezvanično kažu u istrazi.Avion je, prema rečima očevidaca, po poletanju naglo izgubio brzinu.- Video sam kako se okomito srušio na zemlju, a zatim se zapalio! Vatra je buknula i posle samo nekoliko trenutaka avion je u potpunosti izgoreo - priča očevidac tragičnog događaja.Mladićima su u pomoć odmah pritekli motociklisti i članovi Padobranskog kluba Banjaluka. Oni su uspeli da izvuku jednog mladića, ali ostalima nisu mogli da priđu zbog velikog plamena. Lekari Hitne pomoći pokušali su reanimacijom da ga ožive, ali je on ubrzo umro.- Prizor je bio jeziv. Nesreću su posmatrali i roditelji, rodbina i prijatelji nastradalih Srđana, Nikole i Stefana. Došli su na stazu da vide njihov prvi samostalni skok, a bili su svedoci stravične nesreće u kojoj su izgubili najmilije! - kaže jedan od očevidaca tragedije i dodaje:- Kad su shvatili šta se dešava, počeli su da vrište! Oni koji su bili dovoljno prisebni pritrčali su da pomognu nastradalima, ali spasa im nije bilo.Stručnjaci Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH došli su brzo na lice mesta kako bi obavili uviđaj i utvrdili uzrok stravične avionske nesreće.

Alen (levo) i Nemanja (desno) često su leteli zajedno
Alen (levo) i Nemanja (desno) često su leteli zajedno

Nemanja Goronja
Nemanja Goronja

Nemanju Goronju odlikovao Milorad DodikNemanja Goronja bio je jedan od najboljih padobranaca Republike Srpske. Bio je član padobranske reprezentacije BiH, a prošle godine Vazduhoplovni savez Srbije uručio mu je priznanje za izuzetne uspehe. Povodom proslave 60 godina padobranstva Banjaluke i BiH, Nemanja je izveo 60 skokova u jednom danu, zbog čega ga je predsednik RS Milorad Dodik odlikovao Ordenom Njegoša III reda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track