LAVROV O UKRAJINI: Kriza ne može biti rešena oružjem, pogledajte šta se desilo u Jugoslaviji
Foto: Reuters

Minhenska konferencija

LAVROV O UKRAJINI: Kriza ne može biti rešena oružjem, pogledajte šta se desilo u Jugoslaviji

Planeta -
Šef ruske diplomatije je rekao da zapadnjački parneri pokušavaju da održe politiku globalne dominacije, a da je za rešenje problema neophodna saradnja bez optuživanja

MIHNEN - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov obratio se na bezbednosnom forumu u Minhenu, gde je glavna tema kriza u Ukrajini. Lavrov je naveo da postoji realna šansa da se reši konflikt u Ukrajini, i da će Rusija insistirati na "mirnom rešenju".

Lavrov je rekao da zapadnjački parneri pokušavaju da održe "politiku globalne dominacije", a da je za rešenje problema neophodna saradnja bez optuživanja.

On je naveo da kriza ne može biti rešena vojnom intervencijom.

- Neko je ranije rekao da je NATO "najmirnija" alijansa na svetu. A pogledajte šta se desilo u Jugoslaviji - rekao je Lavrov.

U nastavku Minhenske konferencije danas će glavna tema biti sukob u Ukrajini, dan pošto je saopšteno da je u toku rad na nacrtu mogućeg sporazuma o rešenju za tu zemlju.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland juče su u Moskvi razgovarali pet sati o Ukrajini, pokušavajući da nađu rešenje za tu zemlju, ali posle toga novinarima ništa nisu rekli o nacrtu mogućeg sporazuma.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov juče je posle sastanka Merkelove, Olanda i Putina u Moskvi rekao da bi dokument o resenju krize u Ukrajini uključio predloge koje su izneli i Porošenko i Putin.

Oland i Angela Merkel juče su u Moskvu Putinu predložili novi mirovni plan za rešavanje desetomesečnog konflikta u istočnoj Ukrajini, u kojem je do sada poginulo više od 5.300 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track