Bujica odnela mladića u kolima

Poplave u Engleskoj

Bujica odnela mladića u kolima

Planeta -
Jedan mladić od oko 20 godina na severoistoku Engleske izgubio je život kada je voda odnela s puta njegov automobil usled obilne kiše koja je padala tokom noći

LONDON - Jedan mladić od oko 20 godina na severoistoku Engleske izgubio je život kada je voda odnela s puta njegov automobil usled obilne kiše koja je padala tokom noći.

Kiša je danas postepeno oslabila u nekim delovima Velike Britanije pošto je za samo nekoliko sati pala količina kiše koja inače padne za više nedelja, plaveći kuće, odnoseći vozila sa puteva i remeteći železnički saobraćaj.

Agencija za prirodnu sredinu je izdala više od 200 upozorenja na opasnost od poplava, navodi AP.

Najteže je pogođen jugozapad Engleske gde je tokom noći palo 7,6 santimetara kiše, a dva ozbiljna upozorenja, koja znače da bi mogli biti ugroženi životi ljudi, na snazi su oko delova reka Eks i Brajd.

Nekoliko stotina stanovnika okruga Devon spremno je za eventualnu evakuaciju zbog izlivanja reke Jilm.

Organizatori Britanskog gran prija u Silverstonu, 80 kilometara severozapadno od Londona, poručili su hiljadama fanova, koji su planirali da parkiraju automobile na mestu održavanja, da ne prilaze tamo gde se održavaju kvalifikacije pošto su neki parkinzi zbog kiše neupotrebljivi.

U Velikoj Britaniji postoje još veće šanse za poplave nego obično zbog toga što je jun ove godine bio najvlažniji jun od kada se beleži. Meteorolozi najavljuju da će kiša padati još nekoliko dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track