MERKEL: Odnos Nemačke sa SAD ostaje krucijalan, pozdravljam  poziv Putinu i ne pada mi na pamet da dam ostavku!
Foto: printscreen Facebook

a sad na odmor

MERKEL: Odnos Nemačke sa SAD ostaje krucijalan, pozdravljam poziv Putinu i ne pada mi na pamet da dam ostavku!

Planeta -

Uprkos sporovima sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, odnos sa SAD je krucijalan za Nemačku vladu, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel na godišnjoj konferenciji za novinare i pozdravila poziv u posetu koji je Tramp uputio ruskom kolegi Vladimiru Putinu.

Nemačka kancelarka je ovo izjavila posle optužbi američkog predsednika Donalda Trampa da je Nemačka "zatvorenik" Rusije zbog njene energetske zavisnosti. AP navodi da Merkel nije direktno odgovorila na pitanje novinara da definiše odnos sa Trampom.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će ostvariti pun mandat, koji se završava 2021. godine, uprkos nesuglasicama u svojoj vladajućoj koaliciji oko imigracione politike. Na pitanje da li je razmišljala o podnošenju ostavke, Merkel je odgovorila da ne razmišlja o tome, preneo je Rojters.

Nakon samita Trampa i Putina koji se tokom vikenda odigrao u Helsinkiju i poziva u goste koji je Tramop uputio ruskom kolegi, Merkel je kazala da pozdravalja taj poziv.

"Smatram da bi trebalo da postane normalno ponovo za ruskog i američkog predsednika da se sastaju", rekla je ona istakavši da je srećna zbog svakog održanog sastanka.

Nemačka kancelarka danas odgovara na pitanja novinara čime završava napornu radnu godinu i odlazi na godišnji odmor.

Kurir.rs/tanjug

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track