PARIZ U PLAMENU! NOVI INCIDENTI NA PROTESTU ŽUTIH PRSLUKA: Gore radnje, jelke i kontejneri, situacija izmiče kontroli (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA, Reuters, AP

opasno

PARIZ U PLAMENU! NOVI INCIDENTI NA PROTESTU ŽUTIH PRSLUKA: Gore radnje, jelke i kontejneri, situacija izmiče kontroli (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Nekoliko demonstranata u žutim prslucima pokušalo je danas popodne da zapali fasadu jedne radnje u Aveniji Jelijsejska polja gde je u toku protest pokreta "Žuti prsluci".

Demonstranti su zapalili božićne jelke u toj aveniji, a pojedinici su koristili drvene table kao štitove naspram pripadnika snaga bezbednosti koji su bacili suzavac kako bi ih rasterali.

1 / 4 Foto: EPA

Radio Frans enfo (France Info) javio je da su kante za smeće zapaljene u obližnjim ulicama te otmene četvrti Pariza i da je tenzija povećana.

Pozivajući se na policijske izvore, list Parizijen je preneo da je 30 osoba lakše povređeno u neredima, a medju njima ima nekoliko policajaca.

Francuzi na društvenim mrežama postavili su fotografije razbijenih izloga i izgorelih vozila.

Mnogi francuski mediji danas emituju specijalne programe ili uživo prate proteste u zemlji gde su rasporedjene vanredne snage bezbednosti zbog velikih nereda koji su izbili pre nedelju dana.

Kurir.rs/Beta

Foto: AP, EPA, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track