HRVATSKI VERNICI PANIČNO BEŽALI IZ CRKVE U MINHENU: Afrikanac upao na misu i povikao Alahu ekber, a onda je krenuo stampedo! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

preseo im uskrs

HRVATSKI VERNICI PANIČNO BEŽALI IZ CRKVE U MINHENU: Afrikanac upao na misu i povikao Alahu ekber, a onda je krenuo stampedo! (VIDEO)

Planeta -

Muškarac srednjih godina afričkog porekla, uhapšen je i predat antiterorističkoj jedinici u Nemačkoj nakon što je u subotu uveče, u crkvi sv. Pavla u Minhenu, prekinuo bdenje na hrvatskom vičući Alahu ekber, posle čega je nastala panika.

Afrikanac je ušao u crkvu među hrvatske vernike i počeo da viče Takbir (Alahu ekber). Posle toga nekoliko vernika ga je svladalo i zadržalo do dolaska policije, a ostali su se razbežali zbog straha od terorističkog napada, ostavljajući za sobom hranu koju su doneli za posvećenje.

Srećom, nekoliko Hrvata je uspelo da ga obori Afrikanca na zemlju i zaustaviti ga u njegovu hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju.

Oni su preuzeli Afrikanca, vezali ga i odveli iz crkve. Nakon tog incidenta, koji je još jednom pokazao koliko su katoličke crkve nezaštićene, obred Vazmenog bdenja je nastavljen ali bez najmanje trećine vernika koji su u strahu pobegli iz crkve.

Nemačka policija nije saopštila da li je Afrikanac bio naoružan. Posle objavljivanja videa jedna od svedoka iz crkve Anđa Kasalo Zelić u komentarima je napisala: Sve je dobro prošlo, povređenih nema. Jedino neki možda lakše nakon stampeda. Velika je panika bila, ali hvala Bogu sve se dobro završilo.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track