ČUDO U KENTAKIJU, JEDNOGODIŠNJAK PREŽIVEO 3 DANA U DIVLJINI: Evo protiv čega se sve borio i kakve opasnosti su mu pretile (VIDEO)
Foto: Screenshot

sreća

ČUDO U KENTAKIJU, JEDNOGODIŠNJAK PREŽIVEO 3 DANA U DIVLJINI: Evo protiv čega se sve borio i kakve opasnosti su mu pretile (VIDEO)

Planeta -

Kenet Hauard je bio gladan, pothlađen i dehidrirao je kada su ga pronašli nakon tri dana potrage.

Spasioci su u sredu čuli njegov plač. Kažu kako je pravo čudo da je preživeo tri dana bez hrane, vode i topllote na mestu na kom vrebaju medvedi i kojoti. Bio je u dosta dobrom stanju kad su ga našli, a odvezli su ga u bolnicu na pregled.

Dečaka starog 22 meseca tražili su spasioci, helikopteri, dronovi i psi. Pridružio se i veliki broj lokalnih stanovnika. Dečak je nestao u nedelju veče iz svog doma u Kentakiju. Njegovi očajni roditelji su čak ponudili 5.000 dolara nagrade onome ko im pronađe sina.

"Bio je napolju sa ocem i on je na trenutak otišao iza kuće. Kada se vratio, Keneta više nije bilo. Samo je nestao. To je bila prava noćna mora", kaže član porodice. U sredu su svi već bili očajni, a onda su dečaka našli nekih 600 metara od njegove kuće. Bio je žedan i tražio je svoje roditelje. Elden Hauard kaže kako je hteo biti siguran da su pronašli njegovog sina.

"Tek kada sam video fotografije, rekao sam da je to moje dete. To je bila najbolja stvar koja mi se dogodila u životu", rekao je Hauard za WYMT. Vlasti istražuju ceo slučaj, a dečak se oporavlja od ujwda krpelja, dehidracije i oteklina.

"On je pravi planinski dečak Kentakija", rekao je jedan službenik.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track