IRAN NE ĆUTI NA NOVE AMERIČKE TRUPE U ZALIVU: Poslaćemo ih na dno mora zajedno s posadama i avionima ako naprave i najmanju glupost!
Foto: EPA / US Navy/ MC Garret Labarge

na korak do rata

IRAN NE ĆUTI NA NOVE AMERIČKE TRUPE U ZALIVU: Poslaćemo ih na dno mora zajedno s posadama i avionima ako naprave i najmanju glupost!

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Irana Džavad Zarif izjavio je da je odluka SAD da pošalje 1.500 vojnika u područje Persijskog zaliva izuzetno opasna.

"Povećano prisustvo SAD u našem regionu izuzetno je opasno i preti međunarodnom miru i bezbednosti", rekao je Zairf, prenosi Rojters.

Prethodno je savetnik iranske Vojne komande, general Morteza Korbani izjavio da Iran može da potopi ratne brodove SAD uz pomoć "tajnog oružja".

"Amerika šalje dva ratna broda u region. Ako naprave i najmanju glupost, poslaćemo ih na dno mora, zajedno s posadama i avionima, uz pomoć dve rakete ili dva nova tajna oružja", rekao je Korbani, prenosi Rojters.

SAD su u petak saopštile da raspoređuju 1.500 vojnika na Bliski istok, zbog, kako kažu, odbrane od Irana.

Amerika je optužila iransku Revolucionarnu gardu za napade na tankere ranije ovog meseca.

Drugi iranski general, Hasan Seifi, ocenio je danas da će "racionalni Amerikanci i iskusni američki komandanti" verovatno obuzdati "radikalne elemente" u Vašingtonu i sprečiti rat s Iranom.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / US Navy MC / Garret Labarge

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track