KORAK DO REŠENJA MISTERIJE MH370: Amerikanac otkrio gde se nalazi olupina malezijskog aviona, ali je odmah DOBIO PRETNJE SMRĆU (VIDEO)
Foto: Printksin/Youtube, Screnshot

sumanuto

KORAK DO REŠENJA MISTERIJE MH370: Amerikanac otkrio gde se nalazi olupina malezijskog aviona, ali je odmah DOBIO PRETNJE SMRĆU (VIDEO)

Planeta -

Blejn Gibson, Amerikanac koji traži nestale avione, dobio je pretnje da će biti ubijen ako nastavi potragu za nestalim malezijskim avionom MH370.

U 2016. Gibson je dospeo u žižu javnosti jer je tvrdio da je ostatak aviona pronađen u Mozambiku. Od tada, San izveštava da je Gibson pronašao još 16 komada navodne olupine iz tog leta. Komadi su se pojavili na mestima u Madagaskaru i Južnoj Africi.

Ali Vilijam Langeviše, pilot koji je postao pisac, rekao je da je Gibson "počeo da prima pretnje smrću" nakon što je pronašao prve ostatke.

„U jednoj poruci mu je rečeo da obustavi potragu ili će Madagaskar napustiti u kovčegu", kaže Langeviše.

U drugoj mu je prećemo trovanjem polonijumom. "Bio je traumatizovan", tvrdi langeviše i dodaje: "On u velikoj meri izbegava da otkrije svoju lokaciju ili planove putovanja, i iz sličnih razloga izbegava korišćenje elektronske pošte i retko govori preko telefona".

Često menja svoje SIM kartice. Veruje da ga ponekad prate i fotografišu. MH370 je putovao iz Kuala Lumpura u Peking, Kina, kada je misteriozno nestao sa 239 putnika.

Avion Boing 777 poslednji put je komunicirao sa kontrolom vazdušnog saobraćaja u 1.19 sati kada je avion preletao Južnokinesko more, pre nego što je nestao sa civilnih radarskih ekrana.

Kurir.rs/Express.co.uk Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track