PAKLENI AMERIČKI MARKETING: Evo zašto su Saudijci bili bespomoćni pred napadom dronova! Novi detalji kako oprema koju su im prodale SAD neke stvari radi samo na papiru! (VIDEO)
Foto: Screenshot

bruka

PAKLENI AMERIČKI MARKETING: Evo zašto su Saudijci bili bespomoćni pred napadom dronova! Novi detalji kako oprema koju su im prodale SAD neke stvari radi samo na papiru! (VIDEO)

Planeta -

Višestruke baterije Patriot, razarači Aegis i radari čuvaju saudijsko nebo, ali nisu uspeli da zaustave masovni napad na naftno polje jer njihova stvarne karakteristike nisu ono što SAD reklamiraju, izjavio je izvor iz ruske vojske.

Iskoristivši isporuke oružja SAD-u, Saudijska Arabija je uspela da izgradi „najmoćniji sistem protivvazdušne odbrane u regionu koji pruža potpunu radarsku pokrivenost“, izjavio je u četvrtak visoki ruski vojni izvor, preneo je RT.

Danas postoji 88 lansera Patriot - od kojih je 52 najnovija verzija PAC-3 - koji štite severnu granicu Saudijske Arabije, dodao je on.

Pored toga, tri sistema naoružana sa 100 SM-2 raketama štite saudijsku obalu Persijskog zaliva.

Ali njihova efikasnost je u stvarnim akcijama kada je u pitanju akcija u stvarnom životu, primetio je on.

"Patriot i Aegis sistemi protivvazdušne odbrane ne odgovaraju njihovim karakteristikama po kojima su prodati - neefikasni su protiv vazdušnih ciljeva veličine krstarećih raketa", izjavio je on.

"Oni jednostavno nisu u stanju da odvrate neprijateljski napad koji uključuje masovnu upotrebu bespilotnog oružja u stvarnoj borbi", objasnio je.

Govorio je upravo dok se međunarodni mediji bore da otkriju zašto vojska Kraljevine ne može ništa da zaustavi vazdušni napad na naftne objekte Abkaik i naftno polje Kurais.

U četvrtak je državni sekretar Majkl Pompeo pokušao je da opravda neuspeh, rekavši da "neki od najboljih na svetu ne pogode stvari uvek". To bi moglo biti verovatno ako je u toku napada radio samo jedan lanser Patriota, dodao je izvor.

Kurir.rs/farsnews

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track