NASTAVNICA MONSTRUM! ZLOSTAVLJALA DECU, PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Australija traži od Izraela njeno izručenje, kako bi se suočila sa 74 optužbe! (FOTO)
Foto: Profimedia

petogodišnja bitka

NASTAVNICA MONSTRUM! ZLOSTAVLJALA DECU, PA POBEGLA IZ ZEMLJE: Australija traži od Izraela njeno izručenje, kako bi se suočila sa 74 optužbe! (FOTO)

Planeta -

Premijer Australije Skot Morison najavio je danas da će od nove Vlade Izraela tražiti da se hitno reši petogodišnja bitka za izručenje izraelske nastavnice optužene za seksualno zlostavljanje dece u australijskoj školi.

Morison je izdao saopštenje nakon što se sastao sa sestrama Dasi Erlih i Nikol Mejer koje je navodno zlostavljala Malka Leifer kada je bila direktorka ultraortodoksne škole "Adas Izrael" u Melburnu.

Pedesetdvogodišnja direktorka je pobegla u Izrael 2008. godine kada su se pojavile optužbe.

Premijer Australije je pozvao da na transparentno i brzo rešenje slučaja i izručenje Malke Leifer Australiji kako bi se suočila sa 74 optužbe za seksualno zlostavljanje dece.

Poslanik Dejv Šarma koji je bio australijski ambasador u Izraelu 2014. godine je rekao da nakon više od 60 saslušanja u izraelskom sudu izručenje Malke Leifer nije bliže.

On je dodao da se danas šalje jasna poruka Izraelu da je taj slučaj od velike važnosti za Australiju i da će imati posledice po šire odnose ako ne bude uskoro razrešen.

Izraelski Vrhovni sud je prošle sedmice podržao žalbu protiv oslobođenja Malke Leifer iz zatvora u kućni pritvor.

Tužioci su rekli da se ona pretvara da je mentalno obolela kako bi izbegla izručenje.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je u sredu objavio da nije uspeo da obrazuje parlamentarnu većinu posle drugih izbora ove godine. Time je Izrael ušao u novi period političke neizvesnosti.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja