Najnovije vesti

SNIMLJENO PLEME KOJE JE POJELO ROKFELERA: On je doživeo najgoru smrt u najbogatijoj porodici na svetu (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

UŽAS

SNIMLJENO PLEME KOJE JE POJELO ROKFELERA: On je doživeo najgoru smrt u najbogatijoj porodici na svetu (FOTO, VIDEO)

Planeta

Majkl Rokfeler bio je četvrto dete guvernera Njujorka Nelsona Rokfelera i četvrta generacija u porodici Rokfeler. On je misteriozno nestao tokom ekspedicije u Asmatu, regionu u Novoj Gvineji, a jedna od teorija je da su ga ubili i pojeli pripadnici istoimenog plemena.

On je sa holandskim antropologom Reneom Vesingom zaplovio u jednom lokalnom kanuu kada se njihov čamac prevrnuo oni su plutali dva dana, a onda je Rokfeler rekao svom prijatelju da može da otpliva 12 kilometara do obale. Međutim, tu mu se izgubio svaki trag a jedna od teorija je da se utopio zbog iscrpljenosti ili da ga je napala neka vodena životinja.

foto: Profimedia

Vesing je spašen dan kasnije. Međutim, u nekim oblastima Asmata postojala su plemena koja su upražnjavala kanibalizam pa se spekuliše da je Rokfeler možda i uspeo da se dokopa obale, a onda su ga uhvatili i pojeli.

Majkl Rokfeler
Majkl Rokfelerfoto: Profimedia

Novina Milt Meklin otputovao je 1969. godine na ostrvo kako bi istražio Rokefelerov nestanak. Odbacio je izveštaje da je Rokefeler živeo kao zarobljenik u džungli, ali je zaključio da okolni dokazi podržavaju ideju da je ubijen.

Nekoliko vođa sela Otsjanep, ​​gde je Rokfeler verovatno uspeo da stigne na obalu, ubila je holandska patrola 1958. godine, pružajući tako osnovu da se radi o osveti plemena protiv nekoga iz "belog plemena". Tako je Rokfeler, verovatno, bio žrtva osvete koja se ogleda u ubijanju i jedenju pripadnika "drugog plemena".

foto: Profimedia

Potvrđeno je da je Majklova majka angažovala privatnog detektiva koji je doneo porodici tri lobanje, a za jednu je tvrdio da je od mladog Rokfelera.

foto: Profimedia

U dokumentarnom filmu "Drži reku na desnoj strani", Tobias Šnebaum kaže da je razgovarao sa kanibalom iz plemena Asmata koji je opisao kako su pronašli Rokefelera na obali i pojeli ga.

(Kurir.rs/Foto: Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...