CNN KONAČNO RASKRINKAN: Čelnici ove mreže na tajnim snimcima pokazali svoje pravo lice! Sada prete tužbom! (VIDEO)

neobjektivno

CNN KONAČNO RASKRINKAN: Čelnici ove mreže na tajnim snimcima pokazali svoje pravo lice! Sada prete tužbom! (VIDEO)

Planeta -

Novoobjavljeni snimci sugerišu da čelnici Si-En-Ena jednostavno ne žele da budu nepristrasni kada izveštavaju o trenutnoj situaciji, navodi osnivač projekta „Veritas“ Džejms O'Kif pozivajući se na snimljene razgovore šefa Si-En-Ena Džefa Zakera i savetnika te medijske mreže Dejvida Vidžilanta.

Iz Si-En-ena su, nakon ovoga, zapretili pokretanjem postupka protiv „Veritasa“ navodeći da je možda reč o teškom krivičnom delu.

U okviru projekta „Veritas“ objavljeni su novi snimci koji navodno razotkrivaju političku pristranost predsednika Zakera i drugih čelnika Si-En-Ena usmerenu protiv onih koji se protive njihovim političkim stavovima.

Na meti Si-En-Ena posebno su se našli američki predsednik Donald Tramp, voditelj Foksnjuza Taker Karlson, pa čak i republikanski senator Lindzi Graham, primetio je osnivač i izvršni direktor „Veritasa“ Džejms O'Kif.

„Ovo je još jedna istraga o Si-En-Enu koju je projekat „Veritas“ sproveo, i još jednom su demonstrirali svoju partijsku političku agendu i potpuno odsustvo novinarske etike“, pokazali su najnoviji podaci dobijeni istraživanjem poziva ove medijske mreže, koji se mesecima evidentiraju.

O'Kif je rekao da su otkrili da čelnici Si-En-Ena doslovno spletkare kada je reč o dnevnim vestima.

„Izjave najviših rukovodioca Si-En-Ena dokazuju da ih jednostavno ne zanima nepristrasnost u izveštavanju“, naveo je O'Kif.

Glavni savetnik Si-En-Ena, kako je identifikovana osoba sa snimka, navodno je rekao da je Taker Karlson rasista i da mu je Foksnjuz dao zeleno svetlo za promociju ideja o superiornosti bele rase.

„Veritas“ citira i osobu koja je identifikovana kao šef Si-en-Ena Džef Zuker kako govori o aktuelnom predsedniku: „Ovo je predsednik koji zna da gubi, koji zna da je u nevolji, da je bolestan, možda je i sve ovo posledica steroida ili ne. Ne znam. Ali ponaša se očajnički i nestabilan je, i mi to ne treba da normalizujemo".

To je podstaklo O'Kifa da oštro kritikuje Si-En-en zbog, kako navodi, nečuvenog i neprofesionalnog ponašanja, uprkos činjenici da sebe naziva medijem kojem se najviše veruje.

O svemu ovome povela se i rasprava na društvenim mrežama, a jedan korisnik je napisao: "Sviđa mi se kako je Veritas raskrinkao Si-En-En kao propagandnu mrežu koja navija za Džoa Bajdena i Demokratsku stranku. Svi smo to znali, ali je dobro to čuti".

Pojavile su se i tvrdnje da je sva moguća sumnja u objavljene snimke nestala onog trenutka kada je Si-En-En indirektno potvrdio njihovu valjanost „pretnjom“ konzervativnom novinarskom poduhvatu.

Ovo nije prvi put da projekat Veritas otkriva navodnu pristrasnost Si-En-Ena u internim uredničkim razgovorima i pregovorima. Prošle godine, nakon objavljivanja tajno snimljenih čelnika Si-En-Ena, koji raspravljaju o fokusiranju na antitrampovsko izveštavanje, izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa zapretila je Si-En-Enu tužbom. I sam američki predsednik predlagao je da Si-En-En treba da bude procesuiran zbog dezinformacija.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track