GUŽVA NAD CRNIM MOREM Posle RAFALA i MIRAŽA pojavile se i nove letelice! Suhoji samo uzleću! VIDEO
Foto: Twitter/RT

Crne ptice opasnih namera

GUŽVA NAD CRNIM MOREM Posle RAFALA i MIRAŽA pojavile se i nove letelice! Suhoji samo uzleću! VIDEO

Planeta -

Naleti borbenih aviona alijanse nad Crnim Morem, se svakodnevno povećava. Broj letelica je različit, a od skoro toj pleajdi priključili su se borbeni avioni tipa Rafal, U-2 i F-35.

Očigledno je da ruski piloti crnomorske flote imaju pune ruke posla pa tako piloti SU-27 i SU-30 SM koji poleću sa Krima imaju privilegiju da uslikaju i RC-135W, E-8, Rafal, Miraž-2000, ali i da prate izviđačke dronove.

Većina aviona leti uz samu rusku granicu pored Krima prateći elektronski saobraćaj i beležeći vatrene položaje raketnih sistema PVO, kao i protivbrodskih raketa.

Ruski lovci tako su danas presreli i mornarički avione P-8 Posejdon. Ruski suhoji su se približili veoma blizu američke letelice i ispratile je posle kraćeg leta u blizini ruskih granica.

Poslednji u nizu incidenata koji su se dogodili nad Crnim Morem jeste presretanje tri francuska aviona Rafal, Miraž 2000 i avio-cisterna KC -135. Takođe od nedavno nad Crnim Morem video se i lovački avion F-35.

Međutim, posebna pažnja nekako se posvećuje avionima, koji prate elektronski saobraćaj nad Krimom poput RC-135W koji je bio nedavno bar po ruskim tvrdnjama akter incidenta kada je izenanda presekao put putničkom avionu kompanije "Aeroflot" koji je leteo na redovnoj avio liniji Tel Aviv Moskva. Broj letova nad Crnim Morem je udovstručen, a posebno ogrepomenutog aviona.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track