PUTIN PORUČIO: Naši ciljevi u Ukrajini su plemeniti, ne nameravamo da budemo izolovani niti da dozvolimo da nas neko izoluje
Foto: Printscreen/Twitter

ukrajinska kriza

PUTIN PORUČIO: Naši ciljevi u Ukrajini su plemeniti, ne nameravamo da budemo izolovani niti da dozvolimo da nas neko izoluje

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovaraće danas sa beloruskim kolegom Aleksanderom Lukašenkom na kosmodromu Vostočni o situaciji u Ukrajini.

Sukob u Ukrajini je bio neizbežan, bilo je samo pitanje vremena, izjavio je Putin po dolasku u amursku oblast.

"Danas naši oficiri učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu, u Ukrajini. Pružaju pomoć narodnim republikama Donbasa. Hrabro, kompetentno i efikasno koriste najmodernije vrste oružja sa jedinstvenim, neuporedivim karakteristikama', rekao je on.

Kako prenosi Tas, Putin je uveren da će ciljevi operacije zaštite Donbasa biti ostvareni.

"Tako će i biti. Nema sumnje da će Oružane snage Rusije ostvariti zacrtane ciljeve. Ciljevi su apsolutno razumljivi, oni su plemeniti. Glavni cilj je pomoći ljudima u Donbasu. Vlasti u Kijevu, podstaknute Zapadom, odbile su da ispoštuju sporazume iz Minska koji su imali za cilj mirno rešenje problema u Donbasu", rekao je Putin i naglasio da njegova zemlja ne planira da se izoluje od ostatka sveta.

Putin je naveo i da Moskva "nije imala drugog izbora" nego da pokrene vojnu operaciju kako bi zaštitila Rusiju i poručio da Kremlj više ne može da toleriše genocid koji se sprovodi nad ljudima koji govore ruski u Donbasu.

"S jedne strane pomažemo i spašavamo ljude, a s druge jednostavno preduzimamo mere kako bismo osigurali bezbednost same Rusije. Jasno je da nismo imali izbora. Bila je to ispravna odluka", zaključio je Putin.

Na kraju je dodao: "Ne nameravamo da budemo izolovani“.

"Nemoguće je strogo izolovati bilo koga u savremenom svetu – posebno u tako ogromnoj zemlji kao što je Rusija", dodao je on.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track