UBILI GA ZBOG OBJAVE NA DRUŠTVENOJ MREŽI?! Ušli u krojačku radnju, predstavili se kao mušterije i odsekli mu glavu VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

STRAŠNO

UBILI GA ZBOG OBJAVE NA DRUŠTVENOJ MREŽI?! Ušli u krojačku radnju, predstavili se kao mušterije i odsekli mu glavu VIDEO

Planeta -

Dvojica samoproglašenih "islamskih ratnika" u indijskom Radžastanu su pred kamerom odrubili glavu krojaču i snimak potom objavili na društvenim mrežama.

Par je ušao u malu prodavnicu Kanhaije Lala na prepunoj pijaci u Udaipuru pretvarajući se da su mušterije i pročaskao sa njim nekoliko minuta pre nego što su ga napali.

Na snimku se čuje Lal, inače Hindus, kako ih moli da ga poštede. Jedan napadač udario je krojača po vratu s leđa i srušio ga na zemlju.

Par se na internetu pohvalio ubistvom, identifikujući se kao Mohamed Rijaz Ansari i Guse Mohamed, i preuzeo odgovornost za napad.

Nesrećni krojač je navodno bio meta jer je na društvenim mrežama podelio post koji podržava nedavne komentare o islamskom proroku Muhamedu od strane portparolke vladajuće indijske hindu partije Baratia Džanata (BJP).

Izjave Nupura Šarme na TV debati krajem maja ocenjene su kao "blasfemične” i izazvale su proteste koji su u nekim delovima Indije prerasli u nasilje i demonstracije.

Šarmu je BJP otpustio nakon njenih komentara, zbog čega su vlade skoro 20 zemalja pozvale svoje indijske izaslanike da im daju objašnjenje.

Dvojica napadača objavila su još jedan video snimak nakon ubistva u kojem su mahali noževima i izdali jezivo upozorenje indijskom premijeru Narendru Modiju da će "ugasiti vatru koju je on podmetnuo“, aludirajući na optužbe o antimuslimanskim osećanjima Modija.

"Obojica optuženih za ubistvo su uhapšeni i mi ćemo obezbediti strogu kaznu i brzu pravdu“, rekao je glavni ministar Radžastana Ašok Gehlot.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track