05:51

PUTIN, ERDOGAN I RAISI O EKONOMSKIM IZAZOVIMA! Stručnjaci na Kurir TV analizirali šta se može očekivati od sastanka u Teheranu

dobra prilika

PUTIN, ERDOGAN I RAISI O EKONOMSKIM IZAZOVIMA! Stručnjaci na Kurir TV analizirali šta se može očekivati od sastanka u Teheranu

Planeta -

Stručnjak za strategijski menadžment prof. dr Mihajlo Rabrenović i politički analitičar Branko Radun analizirali su u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji današnji sastanak predsednika Irana, Rusije i Turske u Teheranu.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Podsetimo, u Teheranu se danas sastaju predsednici Ebrahim Raisi, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, što je Moskva ocenila kao dobru priliku da se razgovara o regionalnim i međunarodnim problemima.

Prof. dr Rabrenović ističe da je ovo dobra prilika da se preispitaju ekonomski, politički i vojni odnosi.

- Možemo da kažemo da je predsednik Putin tamo otišao jer je to dobra prilika da se razmene mišljenja. On je trenutno ograničen što se tiče putovanja, ali ovaj samit predstavlja priliku da se preispitaju ekonomski, politički i vojni odnosi kao i da se ojača partnerstvo između zemalja. Ovo je jako dobra prilika i verujem da će ovi razgovori do većih rezultata nego što je predsednik Bajden imao - rekao je prof. dr Rabrenović.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Politički analitičar Radun ovaj sastanak vidi kao proboj Rusije u izolaciji koju joj je Zapad nametnuo.

- Ovo je proboj u izolaciji koju je Zapad nametnuo Putinu. Zemlje Afrike, Kina, Indija, Meksiko, Brazil nisu uvele sankcije Rusiji. Čak i američki analitičari govore da ih nije svet sledio u sankcijama. Mislim da je razlog što su došli Iran, Rusija i Turska na isto mesto jeste Sirija. To je zajednička tačka gde su ove zemlje zainteresovane. Podsetimo da je Rusija spasila Siriju od islamskih država - rekao je Radun gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

19:46

CENE ENERGENATA NISU SKOČILE ZBOG RATA U UKRAJINI Stručnjaci tvrde: Nemačka slabi i već je u recesiji RUSIJA SE OVAKO OSIGURALA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track