DIPLOMATIJA NA RUSKI NAČIN: Dva strateška Tu-95MS sletela na indonežanski deo ostrva Papua! Piloti dočekani sa cvećem! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

ruska avijacija u obilasku

DIPLOMATIJA NA RUSKI NAČIN: Dva strateška Tu-95MS sletela na indonežanski deo ostrva Papua! Piloti dočekani sa cvećem! VIDEO

Planeta -

Dva strateška bombardera TU-95MS u pratni dve avio cisterne Iljušin 76MD sleteli su u vazduhoplovnu bazu Biak na ostrvu Papua koje pripada Indoneziji na Pacifiku.

avion, Tu-95MS
foto: Printscreen Twitter

Ovo je druga poseta strateških bombardera Vazduhoplovstva Ruske Federacije regionu pacifika. Naime TU-95 zajedno sa kineskim bombarderima u utorak i sredu održali su vojnu vežbu za kineskim kolegama, leteći u Južnokineskom i Japanskom moru blizu granica Južne Koreje i Japana inače dva bitna i važna američka saveznika, koji su zbog toga podigli svoje borbene avione, koji su pratili rusku stratešku avijaciju.

Kako je navedeno ruski strateški bombarderi Tu-95 ostaće u poseti naredna četiri dana.

Ovo je druga internacionalna poseta ruskih bombardera jednoj zemlji Pacifika

Biak je ostrvo koje se nalazi u zalivu Kenderavasih u blizini severne obale Papue, indonežanske provincije, i samo je severozapadno od Nove Gvineje. Biak je najveće ostrvo u svom malom arhipelagu i ima mnogo atola, grebena i korala.

Biak Papua, Kina, sletanje
foto: Printscreen Twitter

Najveći naseljeni centar je u Kota Biaku na južnoj obali. Ostatak ostrva je retko naseljen malim selima. Biak je deo ostrva Biak (Kepulauan Biak), a njime upravlja Biak Numfor Regenci. Ostrvo je dugačko 72 km i široko 37 km na najširoj tački. Najviša tačka je oko 740 metara nadmorske visine, nalazi se na severozapadu ostrva. Ostrvo Supiori leži blizu severozapada, odvojeno od Biaka uskim, plitkim kanalom. Manja ostrva Padaido leže južno i jugoistočno od Biaka.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track