ŠOKANTNA IZJAVA BIVŠEG DIREKTORA MOSADA Ovo je mogući odgovor na iranski napad, Izraelci SU SPREMNI "Nema sumnje, SVE JE NA STOLU"
Foto: Shutterstock

ŠOKANTNA IZJAVA BIVŠEG DIREKTORA MOSADA Ovo je mogući odgovor na iranski napad, Izraelci SU SPREMNI "Nema sumnje, SVE JE NA STOLU"

Planeta -

Bivši direktor obaveštajnog direktorata izraelske agencije Mosad Zohar Palti kaže da je gađanje iranskih nuklearnih objekata jedna od opcija za odgovor na napad na Izrael.

On je govorio o mogućim oblicima odgovora nakon što je Iran ispalio više od 300 projektila i dronova na Izrael.

Na pitanje da li je sve na stolu, uključujući i gađanje nuklearnih objekata, Palti je rekao: "Nema sumnje. Sve je sada na stolu."

Na pitanje da li to uključuje nuklearna postrojenja, rekao je: "Uključuje sve".

Iran je u nedelju privremeno zatvorio svoja nuklearna postrojenja iz "bezbednosnih razloga", a Međunarodna agencija za atomsku energiju dva dana je svoje inspektore držala dalje od objekata.

Napad na Izrael usledio je nakon smrtonosnog izraelskog napada na iranski konzulat u Siriji.

Izraelska vojska tvrdi da 99 odsto dronova i raketa ispaljenog na Izrael nije uspelo da probije njegovu moćnu protivvazdušnu odbranu.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track