Trenera pedofila čuvaju ko oči u glavi
Foto: Rojters

U zatvoru najvišeg stepena bezbednosti

Trenera pedofila čuvaju ko oči u glavi

Planeta -
Pen Stejta će u zatvoru imati pravo na televizor i radio, ako to dozvoli zatvorska uprava

PENSILVANIJA - Nekadašnji trener američkog fudbala na Pen Stejt univerzitetu Džeri Sandaski (68), koji je zbog seksualnog zlostavljanja dece osuđen na 30 do 60 godina robije, provešće ostatak života u zatvoru najvišeg stepena bezbednosti u Pensilvaniji.

Sandaski je prošlog meseca osuđen zbog zlostavljanja desetorice dečaka, tokom perioda od 15 godina dok je bio trener, a istovremeno i vodio svoju privatnu fondaciju za pomoć deci bez roditeljskog stanja. Kako prenosi Rojters, nekadašnji trener Pen Stejta trenutno se nalazi u zatvoru pored Pitsburga, pod posebnim merama zaštite.

Dok bude služio kaznu, Sandaski će imati pravo na posetu porodice svake nedelje, ali će svi susreti i razgovori biti vođeni kroz zatvorena vrata ćelije, prenosi Rojters.

On će u zatvoru imati pravo na televizor i radio, ako to dozvoli zatvorska uprava.

Nacionalna sportska asocijacija koledža u SAD letos je odlučila da kazni Pen Stejt univerziteta sa 60 miliona dolara, uz oduzimanje svih pobeda u američkom fudbalu u poslednjih 14 sezona, jer nisu ništa preduzeli da spreče Sandaskog u seksualnom zlostavljanju dece, iako su neki članovi uprave imali saznanja šta se događa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track