AMERI GAĐALI SKLADIŠTE HEMIJSKOG ORUŽJA DŽIHADISTA: Sirijska vojska tvrdi da je sada sve jasno!
Foto: Reuters

Na stotine mrtvih

AMERI GAĐALI SKLADIŠTE HEMIJSKOG ORUŽJA DŽIHADISTA: Sirijska vojska tvrdi da je sada sve jasno!

Planeta -

Međunarodna koalicija izvela je vazdušni napad na skladište sa hemijskim oružjem ID u provinciji Dejr el Zor u Siriji, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Sirije.

U napadu međunarodne koalicije na skladište sa hemijskim oružjem u Dejr el Zoru, poginulo je nekoliko stotina osoba, među kojima i civili.

Sirijska vojska saopštila je da ova činjenica dokazuje da teroristi poseduju hemijsko oružje.

"Avioni tzv. koalicije koju predvode SAD izvele su napad na skladište ID u kojem su se nalazili mnogi strani borci. Prvo se na mestu napada na nebu video beli oblak, a zatim i žuti, što ukazuje na veliki broj otrovnih materija. Na mestu napada izbio je požar“, saopštio je sirijski Generalštab.

Prilikom napada otrovano je stotine ljudi.

Sirijska opozicija je 4. aprila saopštila da je u napadu hemijskim oružjem u gradu Han Šeihun u provinciji Idlib poginulo 80, a ranjeno 200 osoba. Ona je za napad okrivila sirijske vladine snage, koje su energično negirale optužbe i okrivile ekstremiste i njihove pomagače. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je sirijska avijacija izvela napad u Han Šeihunu na arsenal sa hemijskim oružjem terorista koje je isporučivano u Irak.

(Sputnjik Srbija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Da li Saša Janković osniva stranku?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track