APOKALIPSA STIŽE IZ DUBINE: Najnovija ruska nuklearna podmornica, najopasnije oružje na planeti!

Klasa „Vladimir Monomah“

APOKALIPSA STIŽE IZ DUBINE: Najnovija ruska nuklearna podmornica, najopasnije oružje na planeti!

Planeta -
Podmornica nosi torpeda, krstareće rakete, 16 interkontinentalnih balističkih raketa tipa „Bulava-30“...

Najnovija ruska podmornica na nuklearni pogon „Vladimir Monomah“, u oktobru ili novembru će lansirati interkontinentalnu balističku raketu tipa „Bulava“, i to iz Barencovog mora na poligonu Kamčatke.Novinska agencija TASS je o ovome u subotu dobila informaciju od izvora u Generalštabu. Prema izveštajima, posada nuklearne podmornice će ispaliti raketu iz podvodnog položaja.

Prethodno lansiranje „Bulave“ se desilo u novembru 2014. godine i to sa druge podmornice projekta 955 „Borej“, sa podmornice „Aleksandar Nevski“. Komanda podmornice „Vladimir Monomah“ je već učestvovala u sličnim lansiranjima. Prošle godine, 10. septembra u Belom moru, sa ovog plovila iz podvodnog položaja je uspešno ispaljena raketa na poligonu Kura na Kamčatki.

Podmornica je naoružana sa šest lansera torpeda dimenzija 533 mm. Takođe, podmornica nosi torpeda, krstareće rakete, 16 interkontinentalnih balističkih raketa tipa „Bulava-30“, kao i prenosive sisteme protivvazdušne odbrane.Dužina ove podmornice je 170 metara, širina iznosi 13,5 metara, sa podvodnim deplasmanom od 24 hiljada tona.(Webtribune.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track