(FOTO 18+) SKINULE SE GOLE ZBOG ŠEKSPIRA: Ko od majke rođene igrale predstavu usred Njujorka
Foto: Ap 19 6 2016

Umetnost bez granica

(FOTO 18+) SKINULE SE GOLE ZBOG ŠEKSPIRA: Ko od majke rođene igrale predstavu usred Njujorka

Planeta -

Grupa golih žena izvela je u njujorškom Central parku predstavu "Oluja" Vilijama Šekspira kao deo sezone pozorišta na otvorenom.

1 / 4 Foto: AP 19 5 2016

Članovice grupe su deo grupe "Co-Ed toples Pulp Fiction Appreciation Societi" a predstavom su htele da skrenu pažnju na ograničenja koja civilizacija stavlja telima ljudi.

Dok Prospero i Miranda, koji su u egzilu na Karibima 12 godina, započinju predstavu potpuno goli, civilizovani likovi koji su oprani na obalu počinju performans obučeni dok na kraju ne odbace garderobu kako predstava ide dalje.

Producent Čarls Ardai rekao je za Metro SAD: "Deo njegove žalbe je da je Šekspir je nesporni umetnik. Niko ko čuje da izvodite Šekspira ne bi mogao da ospori da je ono što radite u službi umetnosti."

Park and odeljenje za rekreaciju su na početku odbili koncept, ali su na kraju popustili nakon što je Njujorška unija za građanske slobode pokazala da bi taj nastup mogao biti legalan.

Toples, kako grupa obično "nastupa" čitajući u parku, je pravno svuda u Njujorku dozvoljen dok je "totalna" golotinja obično zabranjena, ali ne i u ime umetnosti.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja