KAKAV SKANDAL: Šef Mosada osumnjičen da je dobio besplatne karte za koncert Maraje Keri!
Foto: Reuters

Pokrenuta i istraga

KAKAV SKANDAL: Šef Mosada osumnjičen da je dobio besplatne karte za koncert Maraje Keri!

Planeta -

Komisija civilne službe u Izraelu pokrenula je istragu povodom sumnji da je šef Mosada, Josi Koen dobio besplatno karte vredne hiljade šekela, za koncert Maraje Keri od australijskog milijardera Džejmsa Pakera, javili su izraelski mediji.

Objavljeno je i da je Koen koristio Pakerov luksuzni apartman u hotelu u Tel Avivu ili da je besplatno mogao da ga koristi, kada je stariji sin izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, Jair, takođe bio tamo.

Komisija istražuje da li Pakerov poklon predstavlja primanje nelegalne koristi ili usluge, navodi se u sinoćnjem izveštaju izraelskog TV Kanala 10.

Koen je u to vreme predvodio Savet za nacionalnu bezbednost, a sada je direktor obaveštajne službe. U novembru je objavljeno da je on prošle godine dobio sedam karata od Pakera za koncert Maraje Keri, bivše Pakerove verenice. Karte se procenjuju na nekoliko hiljada šekela.

via GIPHY

U televizijskom izveštaju se navodi da komisija nije dobila nikakvo objašnjenja Koena na te optužbe. Policija u međuvremenu proverava izveštaje da je Paker davao poklone porodici Netanjahu. Ti izveštaji o poklonima su deo istrage o Netanjahuovim vezama.

Paker je navodno želeo da dobije dozvolu boravka u Izraelu i pokrenuo je postupak kod izraelske poreske uprave, navode izraelski mediji.

To je neophodno za potencijalno bogate useljenike. Paker nije Jevrejin i nema pravo na automatsko državljanstvo na osnovu izraelskog Zakona o povratku.

Netanjahu je još ranije odbacio izveštaje o vezi sa Pakerom, kao i ostale istrage protiv njega i njegove familije, tvrdeći da ništa ne stoji iza toga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track