KRVNIČKI UBIJEN: Otkrivene poslednje reči novinara pre nego što ga je pogubio Džihad Džon
Foto: AP

Strašno

KRVNIČKI UBIJEN: Otkrivene poslednje reči novinara pre nego što ga je pogubio Džihad Džon

Planeta -

Zatočenik Islamske države, 43-godišnji Britanac Džon Kantli , otkrio je šta je novinar Džejms Foli rekao svega nekoliko minuta pre nego što je brutalno pogubljen.

Okrenuo se prema njemu i tiho rekao: "Divno, zarobljen na Dan zahvalnosti, ubijen na mamin rođendan". Nekoliko minuta kasnije Britanac Mohamed Emvazi, poznatiji pod nadimkom Džihadi Džon, odsekao mu je glavu.

Zarobljeni fotoreporter Kantli, u poslednjem izdanju časopisa Islamske države Dabik objavio je članak u kojem je opisao poslednje trenutke života američkog novinara.

Podsetimo, američki novinar Džejms Foli krvnički je ubijen 19. avgusta 2014. u znak odmazde zbog američkih vazdušnih napada na militante Islamske države.

Foli je otet u Siriji dve godine pre dok je radio za bostonski portal "GlobalPost". Islamska država objavila je gnusan video snimak odrubljivanja Folijeve glave kao upozorenje Vašingtonu da prekine napade, ali je predsednik Barak Obama rekao da je ISIL "rak koji treba zaustaviti" i da će SAD nastaviti da čini ono što mora kako bi zaštitio svoje ljude.

(Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track