SERIJSKI UBICA HARA EVROPOM: Monstrum siluje i ubija devojke u Austriji, Nemačkoj, Švedskoj...
Foto: Bild.de, Facebook

sve više žrtava

SERIJSKI UBICA HARA EVROPOM: Monstrum siluje i ubija devojke u Austriji, Nemačkoj, Švedskoj...

Planeta -

U Nemačkoj su pronađene mrtve tri mlade žene. Jedna devojka je napadnuta i povređena. U Austriji je ubijena studentkinja iz Francuske.

Policija strahuje da Evropom slobodno šeta serijski ubica. Prošle godine policija u Nemačkoj je pronašla leš Karoline Gruber (27) u mestu Endingen am Kaiserštul. Tokom istrage posumnjalom se da je isti ubica usmrtio još dve žene na jugu Nemačke i teško ranio jednu u Švajcarskoj.

Karolina Gruber Foto Facebook
Karolina Gruber Foto Facebook

Sada sumnjaju da je ubio i studentkinju Lusil K. (20) 2014. godine u Austriji.Karolina Gruber je u novembru prošle godine otišla na trčanje. Mladu ženu našli su mrtvu u šumi. Bila je silovana. Policija veruje da je je isti napadač silovao i ubio i studentkinju Mariju L. (19) mesec dana ranije. Ona je ubijena 30 kilometara od Endingena.

U istoj regiji 3. juna 2016. nestala je Izabela Kelenberger (28). Njeno beživotno telo pronađeno 9. juna u Uberlingenu. Na sebi je imala samo gaćice i brushalter.

Pošto je telo bilo je u lošem stanju morali su da urade DNK analizu kako bi potvrdili da je to Izabela. Policija je prvo sumnjala na samoubistvo, ali posle pronalaska Karoline, roditelji mlade Izabele tražili su od policije detaljnije ispita smrt njihove ćerke, jer su tvrdili da se njihova ćerka sigurno nija ubila.

Posle ubistva Karoline nemačkoj policiji obratile su se kolege iz Švajcarske. Rekli su da rade na slučaju koji podseća na ubistvo Marije i Karoline. U julu 2015. devojka (26) iz Emena je vozila bicikl. Napadač je srušio na zemlju i silovao.

Preživela je, ali je teško povređena. Ostala je paralizovana. Emen se nalazi 150 kilometara vazdušnom linijom od Frajburga gde je pronađena Marija.

Bild piše da policija sada sumnja da je isti ubica možda ubio još jednu devojku.

Lusil K.  (20) Foto print screeen Bild/policija
Lusil K. (20) Foto print screeen Bild/policija

Reč je o studentkinji iz Francuske Lusil K. (20) koja je ubijena 12. januara 2014. godine u Kufštajnu u Austriji. Lusil je oko ponoći sama šetala uz reku In. Napadač je ubio gvozdenom šipkom. Devojka je takođe silovana.

Uprkos intenzivnoj potrazi za ubicom, policija u Austriji slučaj još nije rešila. Sada su pronašli dokaze koji se poklapaju u slučaju Lusil i Karoline. Pretpostavlja se da je i Karolina takođe ubijena gvozdenom šipkom.

Policije Austrije i Nemačke kaže da su ujedinili snage i da se nadaju da će uskoro pronaći ubicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja