OPET KOLJE: Džihad Džon odrubio glavu još jednom britanskom taocu, prijatelju hrvatskog zeta

Ubijen humanirtarac Alen Hening

OPET KOLJE: Džihad Džon odrubio glavu još jednom britanskom taocu, prijatelju hrvatskog zeta

Planeta -
Taksista iz Salforda je otet u Siriji gde je radio kao humanitarac. Veruje se da je ubica i ovaj put Džihad Džon, koji je odgovoran i za smrt dva američka novinara, Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa te britanskog humanitarca Dejvida Hejnsa

KAIRO - Džihadisti Islamske države objavili su danas snimak na kojem je prikazano odrubljivanje glave britanskom humanitarcu Alenu Heningu.

Na kraju snimka, džihadista je zapretio da će njihova iduća žrtva biti Amerikanac, prenela je agencija AP.

AP je naveo da ne može odmah da potvrdi autentičnost snimka, koji je urađen u potpuno istom maniru kao i ostali koje obelodanjuje Islamska država.

Alen Hening
Alen Hening

Taksista iz Salforda je otet u Siriji gde je radio kao humanitarac. Veruje se da je ubica i ovaj put Džihad Džon, koji je odgovoran i za smrt dva američka novinara, Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa te britanskog humanitarca Dejvida Hejnsa. - Njegova krv je na rukama britanskog parlamenta - poručio je Džihad Džon u videu pod imenom "Još jedna poruka SAD-u i njihovim saveznicima".

Ovog utorka je supruga stradalog humanitarca, Barbara Hening, uputila apel Islamskoj državi u kojoj je molila za njegovo puštanje na slobodu.

- On je nedužan - poručila je gospođa Henning, ali njena molba nije izazvala samilost dželata Islamske države.

Bez milosti
Bez milosti

Džihadisti su u avgustu i septembru postavili na internet snimke odsecanja glava američkim novinarima Džejmsu Foliju i Stivenu Sotlofu i britanskom humanitarnom radniku Dejvidu Hejnsu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track