ALI BUKVALNO! Ovoj ženi seks može da dođe glave
Foto: Fejsbuk

Opasna bolest

ALI BUKVALNO! Ovoj ženi seks može da dođe glave

Planeta -

Keti Van Nostrand pati od retkog oblika anafilaksije poremećaja čiji je okidač fizički napor.

Bolest joj je dijagnostikovana kada je imala 22 godine, a danas u 34. je svesna da je bilo koja napornija fizička aktivnost bukvalno može koštati života.

"Imala sam 22 godine i trčala sam sa prijateljicom kada sam se počela osećati loše. Lice i usne su mi natekle i bila sam prekrivena crvenim mrljama. Otišla sam na hitnu i otkrili su da je to bila anafilaktička reakcija, ali nisu znali šta je uzrok. Od tog događaja reakcije su bile sve češće, imala sam ih 20 godišnje", priča ona za Dejli Mejl.

Nakon još jednog napada u teretani, doktori su joj rekli da njene napade prouzrokuje fizički napor. To u kombinaciji sa hranom koja joj ne odgovara, njeno telo baca u stanje šoka.

"Fizički napor može biti bilo šta, šetnja sa psom, trčanje ili seks", otkriva Keti koja i dalje voli da trči i baviti se vežbanjem, ali mora da pazi da je stalno neko pored nje. Zbog toga njen suprug Džon uvek vežba sa njom te se brine da ne pretera.

"Moram vežbati pa sa doktorom pronalazim najsigurniji način za to", kaže ova žena koja nije odustala od kvalitetnog načina života, unatoč svojoj dijagnozi.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track