POTRESNA ISPOVEST: Ubili su mi telo, sad mi ubijaju dušu! Ne znam ni kako da opišem svu torturu...
Foto: Shutterstock

Stravično

POTRESNA ISPOVEST: Ubili su mi telo, sad mi ubijaju dušu! Ne znam ni kako da opišem svu torturu...

Planeta -
Deo mene želeo bi da umre i nestane pod zemljom. Ali, deo mene se još nada da ću biti spasena i da ću još jednom moći da zagrlim svoje roditelje, ispričala je Majat

Sedamnaestogodišnja devojka koju su početkom avgusta tokom ofanzive na Sindžar oteli džihadisti Islamske države, ispričala je svoju stravičnu priču novinaru italijanskog lista La Republica.Majat, koja govori engleski, dobila je dopuštenje svojih otmičara da govori, ali samo zato, kako je objasnila, da bi još više povredila svoje roditelje i pripadnike svog naroda. Novinara je najpre zamolila da ne objavi njeno pravo ime "jer ju je sramota svega onog što su joj džihadisti učinili"."Deo mene želeo bi da umre i nestane pod zemljom. Ali, deo mene se još nada da ću biti spasena i da ću još jednom moći da zagrlim svoje roditelje", ispričala je Majat a prenosi Independent.Majat i još 40-ak devojaka i žena pripadnica Jazida militanti ISIL drže u zarobljeništvu u nepoznatom gradu, a procenjuje da su stare između 12 i 30 godina. Čuvaju ih naoružani stražari."Šta su mi uradili? Previše me je sramota da to kažem naglas, u stvari ne znam ni kako bih opisala torturu koju prolazim", kazala je Majat.

U kući se, kako je opisala, nalaze tri "sobe užasa" u kojima otete žene siluju različiti muškarci, ponekad i tokom celog dana."Tretiraju nas kao robove. Uvek nas "daju" drugom muškarcu. Neki dolaze direktno iz Sirije", priča Majat.

Prema izveštaju Amnesti Internešonala, ISIL je u osvajačkom pohodu na severni Irak i Siriju zarobio hiljade žena i dece."Prete nam da će nas tući ako se budemo odupirale. Ali, često želim da me toliko istuku da umrem. Ali, oni su kukavice, ne mogu ni to. Mnoge su žene pokušale samouboistvo, a one najmlađe prestale su da govore. Ponekad mi se čini da se ovo nikad neće završiti. Ako se i završi, nikada neću moći da izbacim iz glave strahote koje sam preživela u proteklih nekoliko nedelja", ispričala je Majat.Na kraju je zaključila: "Već su ubili moje telo, a sada mi ubijaju i dušu".

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track