TRAGEDIJA U ALPIMA: Pronađena druga crna kutija srušenog aviona Džermanvingsa
Foto: Rojtres

Pad Erbasa a 320

TRAGEDIJA U ALPIMA: Pronađena druga crna kutija srušenog aviona Džermanvingsa

Planeta -
Vlasti se nadaju da će doći do više tragova o katastrofi pošto je prva crna kutija koja je snimala razgovor u kokpitu ukazala da je kopilot Andreas Lubic odgovoran za pad

PARIZ - Pronađena je i druga crna kutija aviona nemačke kompanije "Džermanvings" koji se prošle nedelje srušio u Francuskim alpima, saopštilo je danas francusko tužilaštvo. Crna kutija je pronađena posle devet dana potrage na mestu pada aviona.

Vlasti se nadaju da će doći do više tragova o katastrofi pošto je prva crna kutija koja je snimala razgovor u kokpitu ukazala da je kopilot Andreas Lubic odgovoran za pad aviona u Francuskim Alpima, prenela je agencija AFP.

Francuski državni tužilac Marseja Bris Roben tvrdio je da je Lubic (28) na letu "Džermanvingsa" 4U 9525 namerno je oborio letelicu.

Podaci iz crne kutije pokazuju da je kopilot ostao zaključan sam u kabini i da je "namerno usmerio letelicu ka zemlji, sa namerom da je uništi". Avion "erbas" na letu od Barselone do Dizeldorfa pao je u Francuskim alpima i poginulo je 150 putnika i članova posade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track