(VIDEO) POTEZ KOJI JE ODUŠEVIO SVET: Kako je pilot Džermanvingsa vratio poverenje putnika
Foto: Jutjub

Svaka čast

(VIDEO) POTEZ KOJI JE ODUŠEVIO SVET: Kako je pilot Džermanvingsa vratio poverenje putnika

Planeta -
Zabrinuti putnici na letu Džermanvingsa iz Hamburga prema Kelnu koji su samo dan nakon pada aviona iste kompanije u Alpama, krenuli na put, ostali su zatečeni potezom pilota tokom leta

KELN, NEMAČKA - Breta Englič objavila je na svom Fjesbuk profilu poruku na stranici Džermanvingsa na istoj društvenoj mreži, u kojoj je opisala vrlo emotivan trenutak u kom je kapetan leta izašao iz pilotske kabine, uzeo mikrofon i poručio putnicima da su sigurni s njim i njegovom posadom.

Napisala je u poruci kako se ukrcala na let iz Hamburga za Keln u Nemačkoj s "pomešanim osećanjima" i nakon informacije da je samo dan ranije kopilot Džermanvingsa Andreas Lubic namerno srušio avion te kompanije, pritom ubivši sebe i 149 osoba na tom letu.

"Govor pilota bio je o tome kako je tragedija uticala na njega i njegovu posadu. Bio je o tome kako se oni čudno osećaju, ali da su svi tu svojom voljom", stoji u poruci."Govorio je i o tome da i on ima porodicu da posada ima porodicu i da će on učiniti sve da se pobrine da bude s njima te večeri", prepričala je nadalje Englič.

Dodala je da su svi u avionu tiho slušali govor i aplaudirali pilotu na kraju. "Htela bih da se zahvalim tom kapetanu za razumevanje kako smo se mi putnici osećali i zato što nam je let učinio prijatnim", napisala je na kraju.

http://www.youtube.com/watch?v=4TvbWpAWDsI

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track