(VIDEO) OBAMA NAGRDIO RUSIJU I PUTINA: Oni su slabiji od nas, ne proizvode ništa i nisu inovativni
Foto: AP 16 12 2016

Ohrabrio se

(VIDEO) OBAMA NAGRDIO RUSIJU I PUTINA: Oni su slabiji od nas, ne proizvode ništa i nisu inovativni

Planeta -

Američki predsednik Barack Obama održao je poslednju ovogodišnju konferenciju za novinare i jednu od poslednjih predsedničkih pre nego što preda dužnost svome nasledniku.

Izazvan gorućom temom u SAD – navodnim ruskim sajbernapadima i hakovanju američkih predsedničkih izbora što je rezulitralo pobedom Donalda Trampa, Obama se oštro obrušio na Rusiju, piše Gardijan.

“Rusi nas ne mogu značajno oslabiti. Oni su manji i slabiji od nas. Njihova ekonomija ne proizvodi ništa što drugi žele da kupie osim nafte, gasa i oružja. Oni nisu inovativni, ali mogu uticati na nas ako izgubimo korak sami sa sobom i odustanemo od naših vrednosti. Putin nas može oslabiti, kao što je oslabio Evropu, ako smatramo da je u redu zastrašivati novinare, hvatati disidente ili diskriminisati ljude po boji kože i veri” kazao je Obama.

Na konkretno pitanje smatra li Vladimira Putina odgovornim za navodno hakovanje američkih izbora, Obama je rekao da odgovor na to pitanje moraju dati obaveštajne službe, ali je dodao da se “malo toga događa u Rusiji bez Putina”.

Osvrnuo se i na ankete koje govore da čak trećina republikanskih glasača u SAD blagonaklono gleda na Putina.

“Više od jedne trećine republikanskih birača odobrava Putina, bivšeg šefa KGB. Ronald Reagan se okreće u grobu”, zaključio je Obama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track