(VIDEO) SILA NIJE BILA S NJIM: Evo zašto Dartu Vejderu nisu dali da glasa u Kijevu
Foto: Printscreen Yt

Ukrajinski izbori

(VIDEO) SILA NIJE BILA S NJIM: Evo zašto Dartu Vejderu nisu dali da glasa u Kijevu

Planeta -
Vođa Internetske partije ni ovaj put nije hteo da skine masku kako bi pokazao svoj zemaljski identitet, pa ga je službenica poslala kući

KIJEV - Ukrajinska Internetska partija kandidovala je na današnjim parlamentarnim izborima u toj zemlji čak šest verzija Dart Vejdera, kultnog lika iz filmskog serijala "Ratovi zvezda", i Centralna izborna komisija je prihvatila njihove kandidature, ali baš "pravom" gospodaru tame i vođi te partije, nije omogućeno da glasa.

Dart je došao na glasačko mesto u Kijevu u svom crnom "Dartmobilu" i odbio je da skine karakterističnu crnu masku kako bi pokazao pravi "zemaljski" identitet nervoznoj službenici biračke komisije, preneo je AFP. Onda joj je i oteo pasoš iz ruke, pa mu nije omogućeno da glasa.

"Pomislio sam da bi ovako nešto moglo da se desi", kazao je on gomili reportera i radoznalih posmatrača, koji su pripremili kamere mobilnih telefona da ga slikaju.

"Ipak sam razočaran. Moja prava su ponovo narušena", rekao je Dart Nikolajevič Vejder, dok je u pozadini iz njegovog kombija ođekivala muzika iz "Ratova zvezda".

Njegove prethodne predsedničke ambicije već su osujećene u maju, kada mu kandidatura nije bila prihvaćena, podseća AFP.

Kijevska verzija Dart Vejdera je, po svemu sudeći, čovek po imenu Viktor Ševčenko, a društvene mreže danas su preplavljene njegovim slikama uz propratnu informaciju da je rođen 1987. i da je direktor jedne male privatne firme, izvestio je AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track