(VIDEO) UBIJAJU BEBE SVETLIJE PUTI: Jezivi običaj indijskog plemena šokirao svet!
Foto: Printscreen Youtube

Misterija ostrva Andama

(VIDEO) UBIJAJU BEBE SVETLIJE PUTI: Jezivi običaj indijskog plemena šokirao svet!

Planeta -
Ubistvo petomesečne bebe na ostrvu u Indijskom okeanu otvorilo debatu o jednom od najprimitivnijih plemena na svetu.

Jarava je izolovano pleme od 400 nomada, koji se pretežno bave lovom i sakupljanjem hrane. Žive na ostrvu Andami i imaju stravičan običaj da ubijaju decu koja imaju svetliju boju kože, jer se veruje da im otac nije iz zajednice.

Ova nevina beba ubijena je prema ritualnim običajima ovoga plemena jer je imala svetliji ten u odnosu na ostatak plemena.

Od kontakata sa spoljnim svetom zaštićeni su zakonima Indije, a u poslednjih 200 godina, od kako je britanska imperija izgradila koloniju na ovom ostrvu, nijedna osoba iz Jarava plemena nije ni osumnjičena za zločin.

Ubica iz Jarava plemena, koji je viđen da ulazi u šator majke noć pre nego što je dečak udavljen, i dalje je na slobodi.

U zločin su umešana i dva muškarca, izbeglice iz Bangladeša, koja je naseljena na ovom ostrvu, protiv kojih je policija pokrenula istragu. Jedan je optužen da je obezbedio alkohol za ubicu iz plemena Jarava pre nego što je odlučio da ubije dečaka. Drugi, da je otac bebe koja je ubijena.

"Za sada policija ne može da uhapsi čoveka iz tog plemena", rekao je Denis Giles, urednik Andaman hronike.

"Indijska vlada mora da odluči koji i kakvi zakoni iz spoljnog sveta mogu da implementiraju u Jarava pleme", dodao je on.

Jarava pleme na ovom ostrvu živi 50.000 godina i veoma zategnuti odnosi sa spoljnim svetom datiraju od davnina, još kada je Marko Polo napisao da imaju glave kao psi.

(Telegraph.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track