(VIDEO) VRDALAMA: Kameron šest puta odbio da odgovori na isto pitanje
Foto: Reuters Jun 2015

Džeremi Korbin mu je trn u oku

(VIDEO) VRDALAMA: Kameron šest puta odbio da odgovori na isto pitanje

Planeta -
Premijer je šest puta odbio da odgovori da li će građani osećati negativne posledice regulative. Zaključak donesite sami, kaže lider Laburista

LONDON - Tokom rasprave o novom zakonu o porezima u britanskom Domu lordova došlo je do komične situacije.

Naime, lider Radničke partije Džeremi Korbin pitao je britanskog premijera da li može garantovati da nova poreska regulativa neće pogoršati finansijsku situaciju građana sa niskim primanjima.

"Jedino što mogu garantovati jeste da ću se uvek boriti za visoke plate, niske poreze, smanjenje broja onih kojima je potrebna socijalna pomoć", rekao mu je Kameron.

Džeremi Korbin, Foto: Youtube/Printscreen
Džeremi Korbin, Foto: Youtube/Printscreen

Nezadovoljan odgovorom Korbin je ponovio pitanje, na šta mu je britanski premijer odgovorio doslovce istom rečenicom. Isto pitanje i odgovor ponovili su se čak šest puta.

"Premijer je šest puta odbio da odgovori da li će građani osećati negativne posledice ovakve regulative. Zaključak donesite sami", rekao je Korbin obraćajući se zastupnicima u Domu lordova.

Kako prenosi Independent, jedno istraživanje je pokazalo kako će se novi zakon o porezu uveliko odraziti na životni standard onih sa nižim primanjima, te da oko 43 odsto građana smatra kako takva regulativa doprinosi njihovom siromašenju.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track