POHAPŠENI IZNUĐIVAČI: Dva policajca i kriminalci ucenjivali bogataša
Foto: Kurir

POHAPŠENI IZNUĐIVAČI: Dva policajca i kriminalci ucenjivali bogataša

Crna Hronika -
Grupa se sumnjiči za iznudu, a na njihovoj meti bila je imućna osoba od koje su, prema još nezvaničnim potvrdama, iznudili oko 2 miliona evra kroz razne nekretine, automobile i devize

BEOGRAD – Beogradska policija u sredu uveče sprovela je opsežnu akciju u kojoj je uhapšeno 9 osoba, a među privedenima su, prema nepotvrđenim informacijama, i dvojica pripadnika policije.

Beogradska policija uhapsila je devet osoba, zbog sumnje da su od Nikole V. iznuduli 20 stanova u Rakovici, 55.000 evra i nekoliko luksuznih automobila. Među uhapšenima su i dvojica pripadnika MUP Srbije.

MUP Srbije saopštio je da su policijskoj akciji uhapšeni D. B. (30), D. B.(26), V. S.(38), S. Đ.(34), B. J. (40), D. B.(39), D. I.(40) , svi iz Beograda, i N. K.(40) iz Kuršumlije.

Osumnjičeni su od avgusta 2011. do 17.4.2013. godine, kada su i uhapšeni,od oštećenog u više navrata iznudili novac u iznosu od 55.000 evra, nekoliko automobila i oko dvadeset stanova za koje je oštećeni bio primoran da potpiše kupoprodajne ugovore na pomenute osobe ili za treće osobe koja su stavljane na kupoprodajni ugovor.

Oštećeni je vlasnik firme koja se bavi izgradnjom stambenih objekata nateritoriji grada Beograda.U sredu, prilikom primopredaje 20.000 evra u jednom kafiću, uhapšen je D. B.(26) i N.K, dok je prilikom hapšenja B. J. pronađen revolver marke „Magnum 357 Zastava“ sa municijom.

Iznuđivanje je trajalo sve do srede uveče, kada su po prijavi oštećenog, dvojica osumnjičenih uhapšeni na primopredaji novca u jednom kafiću na Novom Beogradu.

Posle ovoga usledila su hapšenja ostalih osumnjičenih, kojima su vođe bile braća Dušan i Dalibor Bogdanović, rodom iz Peći. Među uhapšenima je i jedan pripadnik Žandarmerije i jedan policajac PS Rakovice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja