POLICAJAC OTMIČAR: Šefe, nećeš mi doći na slavu, nego na sahranu

O čemu su pričali Dejan i njegov starešina

POLICAJAC OTMIČAR: Šefe, nećeš mi doći na slavu, nego na sahranu

Crna Hronika -
Pretpostavljeni Dejana Markovića sat i po razgovorao sa svojim policajcem kako bi ga nagovorio da se preda

BEOGRAD - Drama!- Je l‘ mrtva? Moja žena Branka je umrla, zar ne?Ovo je u utorak stalno ponavljao Dejan Marković (33) dok je bio zabarikadiran u svojoj kući u Jadranskoj Lešnici. Za to vreme njegov starešina Tomislav Radovanović, komandant Interventne jedinice 92, pokušavao je da ga nagovori da pusti oca iz kuće, što je on posle pregovora i učinio.Ušao bez pancira- Dejan je tražio da baš ja dođem da razgovaram s njim, jer smo nas dvojica i ranije pričali o njegovim problemima. Sve vreme je bio naoružan, a ja sam bio bez pancira. Držao je pištolj ispod jakne, a nekoliko puta u toku razgovora vadio ga je i upirao u mene i oca. Nagovarao sam ga da ostavi oružje zato što je svaki problem rešiv i nema potrebe da bilo ko strada. Na trenutke se činilo da će tako i da uradi, ali se ipak nije predomislio - priča Radovanović za Kurir.Naš sagovornik je u zabarikadiranoj kući proveo više od sat i po.- Rekao je da Branka hoće da ga ostavi. Sumnjao je da je to zbog drugog muškarca, zbog čega je patio. Tada je počeo da pušta muziku na svom mobilnom telefonu, triput je pustio pesmu Dženana Lončarevića. Rekao je: „Ovo je pesma mog života.“ U jednom trenutku je rekao da je šteta što je nije ubio, a u sledećem je ponavljao da ne može da živi bez nje - kaže Radovanović. On ističe da je s Dejanom i njegovim ocem sve vreme sedeo u polumraku jer Dejan nije želeo da upali svetlo.Sedeli u polumraku- Posle mojih molbi, na kraju je upalio televizor. Onda je rekao ocu da nam skuva kafu i donese rakiju, što je čovek i učinio. Videlo se da je mnogo uplašen, ali je slušao naređenja sina. Tada sam pitao Dejana da li veruje u boga i da li slavi slavu. Odgovorio je da slavi Đurđevdan, a kad sam mu rekao da ću sledeće godine doći kod njega na slavu, rekao je: „Nećeš ti meni doći na slavu, doći ćeš na moju sahranu“ - opisao je dramatične trenutke Radovanović, koji je na kraju uspeo da ga ubedi da pusti oca da izađe.- Rekao sam mu da njegov otac mora da prenese neku poruku policajcima i Dejan mu je dozvolio da izađe - ispričao je Markovićev starešina. (NA. S.)

Opsada...  Drama u Jadranskoj Lešnici trajala je 21 sat
Opsada... Drama u Jadranskoj Lešnici trajala je 21 sat

Policija čuva kuću MarkovićaU kući Markovića tuga. Čuje se lelek majke Dragice, koja sačekuje rodbinu na kapiji kuće u kojoj se njen sin ubio.- Odlazite odavde. Ne želim da vas vidim - rekla je Dragica.U blizini kuće i dalje dežura više policajaca.

Zvala sam ga 23 putaDejan Marković je tokom 21-časovne drame bio u kontaktu s M. N. iz Smedereva, s kojom se dopisivao na Fejsbuku, ali se nikada nisu videli uživo. Ona je, nakon što je saznala šta se dešava, u utorak 23 puta zvala Dejana pre nego što joj se on na kraju javio.- Rekao joj je da dođe. Međutim, ona ipak nije otišla u Jadransku Lešnicu jer je neposredno pre polaska saznala da je on mrtav - kaže jedan prijatelj M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja