POSLEDNJI POZDRAV KOMANDANTU: Savo i Đurađ dali čitulju Čavesu

Oproštaj

POSLEDNJI POZDRAV KOMANDANTU: Savo i Đurađ dali čitulju Čavesu

Planeta -
Od venecuelanskog lidera oprostili se pesnički rekavši da je predstavljao slobodu. Sa nekoliko čitulja od lidera Venecuele oprostili se i Crnogorci

BEOGRAD - Poslednji pozdrav komandantu Ugo Čavez za slobodu koju je on predstavljao, reči su kojima su se u čitulji objavljenoj u beogradskom listu Večernje novosti jutros od venecuelanskog lidera oprostili Savo i Đurađ. U Venecueli je proglašena sedmodnevna nacionalna žalost zbog smrti šefa države, a narodu te zemlje stižu telegrami saučešća i podrške iz čitavog sveta. Čaves koji je bio teško bolestan od raka biće sahranjen u petak, a za njim tuguju milioni.

"Zbogom, hrabri čovječe"

Od pokojnog venecuelanskog lidera oprostili su se i Crnogorci i to u mnogo većem broju od poštovalaca iz Srbije - čitulje su dali zaposleni u kafiću "Del Boy", dvoje Nikšićana i četvoro Podgoričana.

"Tvoj put je naša svjetlost, zauvijek naš komandante", ovim rečima su se od Čavesa oprostili Podgoričani Miško, Đoko, Duško i Vlado.

Podgoričke Vijesti pišu i da oni nisu bili jedini sledbenici prkosnog levičarskog vođe. Dok svet obilaze fotografije uplakanih Venecuelanaca, tuguju i Nikšićani - osoblje kafea Del Boy, kao i Luka Vučinić i Dragomir Vojinović.

"Bio je pošten čovjek koji se borio protiv globalizacije i imperijalizma, koji je branio siromašne građane od bogatih. Povratio je naftu u vlasništvo države i od novca koji je dobijen od njene eksploatacije pokušavao je da ostvari socijalnu pravdu. Kao takav zaslužuje naše poštovanje", kazao je Vučinić, inače član Liberalne partije Nikšić i odbornik na listi Koalicije „Za evropski Nikšić Milo Đukanović“.

U njegovoj i Draganovoj čitulji stoji da „niko ne sumnja da Čaves i sada, na nekom boljem mjestu, bije bitke protiv imperijalizma i neoliberalne globalizacije i da nastavlja da se bori za ostvarivanje socijalne pravde“.„Zbogom, hrabri čovječe“, poručila su njih dvojica.

“Tajna slobode počiva u hrabrosti”, napisali su Podgoričani. Oni nisu želeli da za novine pričaju o tome zašto su osetili potrebu da se na ovakav način oproste od lidera Venecuele, ali su rekli da imaju “svoje razloge”. "Težak je ovo dan za sve nas koji smo voleli tvoj vedar lik. Odlaze svi što valjaju", poručili su iz lokala “Del Boy”.Taj nikišići pab već je poznat po odavanju počasti preminulim svetskim liderima. Pošto su čitaljom ispratili Gadafija i Kim Džong-ila, ispratili su i Čavesa.

"Težak je ovo dan za sve nas koji smo voljeli tvoj vedar lik. Odlaze svi što valjaju", poručili su iz kafića.

Foto: Vijesti.me

Banja Luka: Posljednji pozdrav Hugi od Gazde i LemijaI u banjalučkom Glasu Srpske objavljena je čitulja povodom Čavesove smrti."Posljednji pozdrav dragom vođi, od Gazde i Lemija", piše u čitulji.

Poslednji pozdrav i iz Šibenika

Poslednji pozdrav preminulom venecuelanskom lideru poslat je i iz Šibenika čituljom objavljenom u Šibenskom listu. Fotografija te čitulje sa pozdravom na španskom jeziku osvanula je na društvenoj mreži Fejsbuk.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Pokojna Mileva: Stigao nam Ugo Čaves

Na vest o Čavesovoj smrti oglasila se i Pokojna Mileva sledećim rečima na Tviteru: Stigao nam Ugo Čaves! Tito i Staljin duvaju balone, Sadam baca konfete! Haos.

Foto: Twitter
Foto: Twitter
http://www.youtube.com/watch?v=WL0KJ45NEqQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track