POTOPILA HRVATE: Zvezda dobila Jug i popela se na krov Evrope

Vaterpolo Evroliga

POTOPILA HRVATE: Zvezda dobila Jug i popela se na krov Evrope

Ostali sportovi -
Crvene zvezda porazilia Jug sa 8:7
1 / 7 Foto: Beta

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Evrope, po prvi put u istoriji kluba, pošto su u finalu Evrolige na Banjici porazili Jug sa 8:7.Crvena zvezda je u sjajnom ambijentu na Banjici dobro počela meč, ali nikako nije uspevala da stekne dva gola preednosti. Što se to nije dogodilo najzaslužniji je crnogorski vaterpolista Nikola Janović, koji je zadavao najviše problema ekipi trenera Dejana Savića.

Banjica je proključala početkom trećeg kvartala kada su Strahinja Rašović i Duško Pijetlović Zvezdi doneli dva gola prednosti po prvi put na meču. Nažalost izabranici trenera Dejana Savića do tada su potpuno stali što su Hrvati iskoristili i preokrenuli sa 5:6. Dramu pred četvrtu četvrtinu doneo je Strahinja Rašović golom za 6:6. Poslednjih osam minuta odlučiće novog prvaka Evrope.

Vapenski je golom otpočeo poslednju četvrtinu. Tri minuta pre kraja Bošković je izjednačio, ali je Avramović u narednom napadu vratio prednost na stranu našeg tima, koji igra odlično nošen navijačima. Dva minuta su do kraja.Zvezda minut pre kraja kreće u napad za titulu, ali nema gola. Ni Jug nije pogodio, sve je gotovo.

Trener Crvene zvezede Dejan Savić je posle meča rekao:

"Neverovatno i ne mogu da budem pametan. Čestitke igračima, koji su ovako nešto zaslužili. Neka se raduju. Nadali smo se uspehu, ali sada sam izgubljen i ne mogu da govorim", rekao je Savić. .

Vaterpolista Crvene zvezde Nikola Rađen

"Hvala svima, ovo je veliki uspeh. Po drugi put sam deo istorije, ali bih želeo da se ovaj san nastavi i naredne godine. Da ostanemo na okupu i terorišemo sve ostale klubove", rekao je Rađen.

Kapiten Crvene zvezde Andrija Prlainović:

"Istorija je ispisana. Ovo je teško opisati, ali moralo je ovako da se završi. Najponosniji sam kapiten u istoriji Zvezde. Ova generacija ne sme da se raspadne, jer ako je sportski rezultat merilo, onda imamo sve. Ovi momci se bore svakoga dana i na nujih sam ponosan, rekao je Prlainović.

Predsednik kluba Viktor Jelenić je istakao:

"Pre tri godine kada smo krenuli imali smo samo 15 dečaka u bazenu. Ovo je nevervatno i ne znam šta da kažem, rekao je Jelinić.

Trener Juga Veselin Đuho čestitao je Zvezdi

"Sjajna utakmica i ambijent. Nismo igrali kako znamo, igrač više nam nije išao, a za to najveće zasluge ima Denis Šefik. Čestitam zvezdi, koja je zasluženo slavila", rekao je Đuho

http://www.youtube.com/watch?v=U_2c8UxSo14

http://www.youtube.com/watch?v=1qyNFGDALmc

http://www.youtube.com/watch?v=kFdyDXHeUXg

Tekstualni prenos

Golčina Avramovića 8:7

Bošković je pogodio posle dugog napada Juga, 7:7

Proradio je Vapenski 7:6 vodi Zvezda

Četvrta četvrtina

Konačno gol za Zvezdu, Strahinja Rašović 6:6

Opet Janović Hrvati vode 6:5

Novi pogodak za Jug 5:5

Dopud je pogodio

Sa centra Pijetlović, prvi put Zvezda ima dva gola prednosti 5:3

Dovbru akciju Zvezde krunisao je Strahinja Rašović.

Treća četvrtina

Nikola Janović je i pored bloka dva igrača Zvezde pogodio gol, 3:3

Prlainović pogađa iz faula

Druga četvrtina

Maro Joković za novo izjednačenje 2:2

Rađen je pogodio i Zvezda prvi put vodi

Zvezda je sa igračem više izjednačila preko Pijetlovića

Nikola Janović je postigao prvi gol za Jug

Prva četvrtina

Crveno-beli će se sa hrvatskim klubom boriti za prvu titulu šampiona Evrope, dok Jug već ima tri trofeja namenjena najboljem timu kontinenta. Poslednji put, Jug je titulu Ligi šampiona osvojio 2006. godine.

Zvezda će, takođe, igrati za ‘triplu krunu’, pošto je već osvojila titulu šampiona Srbije, kao i trofej u nacionalnom Kupu.

Izabranici trenera Dejana Savića do finala završnog turnira stigli su pobedom nad Barselonetom sa 9:5, dok je Jug bio bolji od Partizana sa 8:7.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track