PRIJATELJI SA KALEMEGDANA: Policajac Nenad i veverica Milisav!
Foto: E.K.

Donosi joj lešnike

PRIJATELJI SA KALEMEGDANA: Policajac Nenad i veverica Milisav!

Beograd -
Nenad Simić, policajac PS Stari grad tokom patrole primetio je vevericu koja je tražila hranu i na trenutak zastao da bi je nahranio
1 / 5 Foto: E.K.

BEOGRAD - Nenad Simić, policajac PS Stari grad tokom patrole Kalemegdanom primetio je vevericu koja je tražila hranu i na trenutak zastao da bi je nahranio.

Veverica koju je od milošte nazvao Milisav mu je hrabro prišla i prvo mu jela iz ruke, da bi potom pojela i lešnik iz njegove policijske kape. Prolaznici su bili oduševljeni ovim prizorom, pa se oko Simića ubrzo okupila grupa ljudi. Neki sa mobilnim telefonima ovekovečili su ovaj nesvakidašnje simpatičan prizor.

"Jesi li je legitimisao", komentarisao je jedan prolaznik kroz smeh, dok su neke žene rekle da je ovo živi dokaz da i policajci imaju srce.

Vevericu Milisav policajci viđaju od pre nekoliko dana tu. Pripitomio ju je Miljan Vukosavljević, prodavac suvenira, a onda se posle umiljavala policajcima, koje je na kraju osvojila. Sada je toliko pitoma i umiljata da im je, na način postala ljubimac. Kad krenu u patrolu ovim delom Beograda policajci ponesu za nju lešnike i orahe.

"Uvek priđe da vidi da li imamo nešto za nju. Ali kad naiđe neki pas ostavlja sve i penje se na drvo. Odozgo snima situaciju i čim vidi da je opasnost prošla sjuri se s drveta ka meni", kaže Simić.

Milisav ume da se naljuti samo kad mu ne donesu hranu. Ako joj ponudi praznu šaku, gricne ga za prst!

"To je onako malo kao opomena", kaže kroz smeh Simić i dodaje da je Milisav hit Kalemegdana.

"Stranci koji vide kako ga hranim stanu da snimaju. Oduševljeni su", kaže policajac.

Milisav sve orahe i lešnike čuva za zimu. Skuplja ih, a onda mu ih pokupe vrane, pa zalihe moraju stalno da mu pune.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track