SAM SE ODAZVAO POZIVU: Euleks saslušava Olivera Ivanovića
Foto: Zorana Jeftić

Nije priveden

SAM SE ODAZVAO POZIVU: Euleks saslušava Olivera Ivanovića

Politika -
Lider Građanske inicijative daje izjavu u južnom delu Kosovske Mitrovice. Poziv je dobio još prošle nedelje kada je bio na putu, a jutros je sam otišao u policijsku stanicu. Moguće da je prebačen u Prištinu

KOSOVSKA MITROVICA - Oliver Ivanović, kandidat Građanske inicijative SDP, daje izjavu pripadnicima Misije Euleksa u južnom delu Kosovske Mitrovice.

On je navodno priveden u akciji Euleksa, ali njegova Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda", čiji je inače lider, to demantuje i tvrdi da Oliver Ivanović "nije priveden već da se kao odgovoran građanin odazvao na poziv Euleksa da da izjavu".

"Ovo pozivanje apsolutno ima političku svrhu u cilju stvaranja ravnoteže sa hapšenjima u albanskoj zajednici. Ipak nesumnjivo je da za cilj ima i izazivanje straha i nestabilnosti u celokupnoj srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji", stoji u saopštenju.

Kako Kurir saznaje, Ivanović je poziv od Euleksa da da izjavu dobio još prošle nedelje kada je bio na putu, a jutros je sam otišao u policijsku stanicu Kosovska Mitrovica sever, odakle je odmah prebačen u južni, albanski deo Mitrovice.

Nije poznato da li je Ivanović trenutno i dalje u južnom delu Mitrovice, ili je možda prebačen u Prištinu.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević prethodno je potvrdila da je u toku akcija na severu Kosova ne iznoseći druge detalje o kakvoj akciji je reč niti pominjući imena. Kako je navela, u toku dana biće saopštene pojedinosti toj akciji. I u sedištu Euleksa u Prištini je takođe potvrđeno da akcija teče ali nisu hteli da iznose više detalja o razmerama i cilju te akcije niti da li ima i ko je priveden.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević potvrdila je i da tužilac, u okviru akcije koju je ta misija sprovela jutros na severu Kosova, ispituje jednu osobu u vezi sa ratnim zločinima. "Nakon jutrošnje akcije Euleksa, jedna osoba je na ispitivanju koje obavlja tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova u vezi sa navodno počinjenim ratnim zločinom", rekla je Gudeljevićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track