(VIDEO) Pogledajte rusko oružje u slučaju nuklearnog napada!
Foto: Printscreen Yt

Ispituju spremnost snaga

(VIDEO) Pogledajte rusko oružje u slučaju nuklearnog napada!

Planeta -
U okviru vežbi, uspešno je ispaljen interkontinentaln projektil "Topolj" čime je testiran domet tog oružja iz baze na severozapadu Rusije

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je nadgledao vojne vežbe ruskih snaga u slučaju nuklearnog sukoba, koje su bile planirane još u novembru.

"Ispitujemo spremnost ruskih oružanih snaga. To je bilo najavljeno u novembru. Vežbe uključuju sve jedinice oružanih snaga širom zemlje", rekao je Putin novinarima u Ministarstvu odbrane Rusije.

On je kazao i da su vežbe izvedene širom Rusije. Putin je vežbe nadgledao uz lidere nekoliko bivših sovjetskih zemalja, sada članica Organizacije za kolektivnu bezbednosti i saradnju.

Ilustracija: Ruske vojne vežbe
Ilustracija: Ruske vojne vežbe

U okviru vežbi, uspešno je ispaljen interkontinentaln projektil "Topolj" čime je testiran domet tog oružja iz baze na severozapadu Rusije, a iste rakete ispalile su i dve nuklearne podmornice u Severnom moru i Tihom okeanu.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je danas Putinu da je ruska nuklearna sposobnost na kopnu, moru i vazduhu na najvišem nivou.

"Naša nuklearna trijada (na kopnu, moru i vazduhu) je u stalnoj borbenoj gotovosti, sistematski sprovodimo zamene na savremenim raketnim sistemima sa vrhunskim vojnim dostignućima", rekao je Šojgu predsedniku Putinu, prenele su ruske agencije.

http://www.youtube.com/watch?v=v71eF8HdZb8#t=50

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track