RADONJIĆ: Male su nam šanse za TOP 16, mada smo bili blizu pobede

Evroliga

RADONJIĆ: Male su nam šanse za TOP 16, mada smo bili blizu pobede

Košarka -
Igraćemo do kraja. pa ćemo videti šta će nam to doneti. Ono što je jako značajan na nas je to što smo bili bliži pobedi u Krasnodaru, nego u prvom meču sa Lokomotivom, iako to rezultat na kraju ne govori, kaže trener Zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je posle poraza od Lokomotive (72:79) u šestom kolu Grupe D Evrolige da je u završnici presudilo iskustvo igrača ruskog tima. "Najveći deo meča smo odigrali veoma dobro. U prvom delu Lokomotiva je izvanredno šutirala za tri poena, ali smo bez obzira na to bili u igri. Na odličan procenat šuta za tri u prvom poluvremenu,nadovezale su se još dve trojke na startu treće deonice, pa su oni imali neverovatnih 10-12. Bez obzira na to, igrali smodobro u odbrani i napadu, preuzeli smo vođstvo, ali to nije bilo dovoljnoda slavimo u ovom meču. U trenucima kada se lomio meč iskusna ekipa kao štoje Lokomotiva iskoristila je sve naše greške i zasluženo pobedila", izjavio je Radonjić posle poraza u Krasnodaru. Zvezda sada ima skor 2-4 i u sledećem kolu dočekuje Makabi u Pioniru. "Pre ovoga meča naše šanse nisu bile velike (za Top 16), ali i posle pobede Laboral Kuće u Izraelu naše šanse su i dalje male. Ipak, igraćemo do kraja. pa ćemo videti šta će nam to doneti. Ono što je jako značajan na nas je to što smo bili bliži pobedi u Krasnodaru, nego u prvom meču sa Lokomotivom, iako to rezultat na kraju ne govori". Na pitanje da li je derbi sa Partizanom uticao na meč u Rusiji, Radonjić je odgovorio:

"Istakao bih da smo odigrali jako dobar meč i bili konkurentni sa prvoplasiranom ekipom u našoj grupi. Sa te strane, ne bih rekao da je uticalo, iako je postojao veliki naboj koji nose sve utakmice sa Partizanom i produžetak koji smo imali ostavio traga na ekipu. Međutim, ne želimo da u tome tražimo opravdanje za poraz od Lokomotive". Jaka Blažič igrao je 16 minuta i ubacio je samo dva poena. "On je mlad momak i do sada je igrao na veoma zadovoljavajućem nivou, ali je prirodno da pokaže i određene oscilacije u igri", kaže Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track