RAZOČARAN: Mevlid Jašarević obrijao bradu i napustio vehabije

Optužen za terorizam

RAZOČARAN: Mevlid Jašarević obrijao bradu i napustio vehabije

Planeta -
Niko mu iz Maoče ni druge sredine nije poslao ni paket ni deset KM ni kupio čokoladu njegovom sinu. Sam je odlučio o tome nakon dugog razmišljanja”, rekao je advokat Dupovac

SARAJEVO - Mevlid Jašarević je izašao iz vehabijskog pokreta, potvrdio je Senad Dupovac, njegov advokat, što je bilo vidljivo i na suđenju na koje je optuženi za terorizam došao obrijane brade. Završne reči na suđenju Jašareviću, optuženom za terorizam, izneće i on sam kada će govoriti o vehabijskom pokretu i dešavanjima u vezi s njim.

”Obrijao je bradu, jer je izašao iz vehabijskog pokreta. Niko mu iz Maoče ni druge sredine nije poslao ni paket ni deset KM ni kupio čokoladu njegovom sinu. Sam je odlučio o tome nakon dugog razmišljanja”, rekao je Dupovac.

Jašarević je optužen za terorizam nakon što je 28. oktobra 2011. godine pucao po zgradi Ambasade SAD u Sarajevu, kada je ranjen i policajac Mirsad Velić.

Jašarević je u prvostepenom postupku bio osuđen na 18 godina, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu presudu zbog povrede prava na odbranu. Novo suđenje počelo je 16. septembra, a tužilaštvo ponovljenom suđenju nije imalo dodatnih dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track