Tortica od svežih jagoda
Foto: Shutterstock

Tortica od svežih jagoda

Recept dana -

Sastojci♦ 1/2 kg mlevenog keksa♦ 1/2 kg svežih jagoda♦ sok od pola ceđene pomorandže♦ 2 dl slatke pavlake♦ 125 gr a la kajmaka♦ 2 kašike kisele pavlake♦ 100 gr šećera♦ 1 limun♦ 1/2 kesice želatinaPripremaKeks, sok od pomorandže i kiselu pavlaku dobro sjediniti. Masu razvući na željenu posudu u obliku kruga ili kocke, po želji. Umutiti slatku pavlaku, a la kajmak, 100 g šećera i limun dok se ne dobije gusta masa. U ovu masu dodati rastopljeni želatin. Masu prohladiti i razliti preko keksa. Jagode očistiti i poređati odozgo. Lagano kašičicom svaku zaliti rastopljenim želatinom.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track