Najnovije vesti

Čoko-torta s jabukama

Čoko-torta s jabukama

Recept dana
14:50h

Sastojci- 4-5 većih jabuka- 450 g brašna- prstohvat soli- 1 prašak za pecivo- 180 g šećera- 3 kašičice cimeta- 2 kašike kakaoa- 3 jajeta- 80 ml ulja- 100 g čokolade iseckane na kockice- 100 g seckanih orahaPripremaRernu zagrejte na 160 stepeni. Jabuke operite, ogulite, očistite od koštica i narendajte ili ih sitno iseckajte.U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer, cimet i kakao. U drugoj većoj posudi pomešajte narendane jabuke, razmućena jaja i ulje. Umešajte brašno s dodacima, pa ubacite nasečenu čokoladu i orahe. Mešajte tek toliko da se sastojci povežu.Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup za tortu prečnika 26 cm i pecite 60-70 minuta. Ostavite da se malo ohladi pa, ako želite, kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa malo oraha i cimeta ili kandiranim jabukama.Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/6357-057

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja