Pečurke punjene pilećom džigericom

Prste da poližeš

Pečurke punjene pilećom džigericom

Recept dana -
Pečurke puniti filom i ređati ih u nauljenu tepsiju obloženu papirom

Sastojci:

♦ 500 g šampinjona♦ 400 g pileće džigerice♦ 50 g dimljene slanine♦ 100 g sira♦ 200 ml pavlake♦ 1 jaje♦ peršun♦ 0,5 dl konjaka♦ 3 čena belog luka♦ majčina dušica♦ ulje♦ so, biber

Priprema:Pečurkama odstraniti drške i izdubiti ih. Džigericu obariti, pa je oprati u hladnoj vodi i sitno iseckati. Tome dodati usitnjene drške pečurki, iseckan beli luk, peršun, majčinu dušicu, narendani kačkavalj, pavlaku, konjak i jaje. Posoliti, pobiberiti i promešati. Pečurke puniti filom i ređati ih u nauljenu tepsiju obloženu papirom. Peći 30 minuta na 200 stepeni. Izvaditi tepsiju iz rerne i na svaku pečurku staviti po jedno tanko parče slanine. Peći dok slanina ne porumeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track