PREDSEDNICA RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ PO POLAGNJU ZAKLETVE:  Od nove Vlade očekujem da nastavi pozitivne trendove
Foto: Facebook video / RTRS

PORUKA

PREDSEDNICA RS ŽELJKA CVIJANOVIĆ PO POLAGNJU ZAKLETVE: Od nove Vlade očekujem da nastavi pozitivne trendove

Bosna i Hercegovina -

Novoizabrana predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas, nakon izbora na novu dužnost, da je za RS od suštinskog značaja odnos sa Srbijom koji je trenutno jako dobar.

Cvijanović je rekla da je Srbija oslonac Republike Srpske i poručila da je Srpska, kako je rekla, "da je RS s mnogo ljubavi zagledana u Srbiju".

"RS proteklih godina ide uzlaznom linijom. Od nove Vlade RS-a očekujem da nastavi pozitivne trendove i neguje dijalog sa socijalnim partnerima", rekla je Cvijanović.

Kako kaže, opredeljenje ka EU integracijama ne isključuje saradnju sa Rusijom koja je jedan od najvećih investitora u RS-u. Najavila je osnaživanje saradnje sa Kinom.

"Pitanje NATO-a je za nas jako osetljivo. NSRS se jasno opredelila. Ako se Srbija drugačije izjasni o pitanju NATO, mislimo da se narod RS-a treba izjasniti o tome putem referenduma", navela je predsednika RS.

Ona je kazala da je izbor za Predsednika Republike Srpske doživljava kao priznanje za sve ono što je radila u proteklom periodu kao predsednica vlade.

Istakla je važnost stabilnih institucija koje su garancija da će RS biti spremna za sve što će se morati rešavati u narodnom periodu.

"Važno je da imamo jedinstvo institucija. S timom, na čelu sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, tesno ćemo sarađivati i usaglašavati stavove RS", rekla je Cvijanović.

Istakla je da RS svima pruža ruku partnerstva, ali da neće dozvoliti ugrožavanje njenih ustavnih nadležnosti. Kazala je i da će se zalagati za najveći stepen jedinstva u celokupnom društvu, za mir i toleranciju.

"Bit ću spona usaglašavanja naših predstavnika u institucijama BiH i RS-a", poručila je Cvijanović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track