NIJE VIC Slovenac vozio 800 kilograma TNT u kombiju sa otvorenim gepekom!
Foto: Policijska uprava Celje

MUKE PLAVACA U DEŽELI

NIJE VIC Slovenac vozio 800 kilograma TNT u kombiju sa otvorenim gepekom!

Region -

Patrola saobraćajne policije u rutinskoj kontroli nedaleko od Celja zaustavila nesavesnog vozača i sprečila potencijalnu tragediju

Opasnost Teret nije bio osiguran na odgovarajući način
Opasnost Teret nije bio osiguran na odgovarajući načinfoto: Policijska uprava Celje

Patrola saobraćajne policije dugo će pamtiti utorak pre podne, kada je u rutinskoj kontroli na auto-putu A1 nedaleko od Celja zaustavila beli kombi, kojem je gepek bio otvoren!

U prvi mah policajci su pomislili da se radi o još jednom nepažljivom vozaču koji je u žurbi zaboravio da zatvori gepek kombija i tako obezbedi tovar od mogućeg ispadanja tokom vožnje.

Brojne nepravilnosti

Međutim, kada su zaustavili kombi, policajci su imali šta i da vide. U tovarnom prostoru se nalazilo čak 800 kilograma razornog eksploziva TNT. Tu je bilo još 250 metara fitilja, kao i električni detonatori.

Da stvar bude još gora, vozač uopšte nije imao dozvolu za prevoz opasnog materijala za miniranje kamenoloma. Samo pukom srećom i slučajnom intervencijom policijske patrole izbegnuta je tragedija.

Vozač nije ni primetio da mu je brava na gepeku pokvarena i bez problema je jurio preticajnom trakom, prenosi portal Slovenske novice.

Policija je zbog opasnosti od ispadanja tereta i ugrožavanja sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju prvo zaustavila vozilo, a nakon toga je usledio detaljan pregled.

Osim tehničke neispravnosti vozila, zbog koje su se otvorila vrata teretnog prostora, policijski službenici su utvrdili i druge nepravilnosti.

Nemar pri utovaru

Između ostalog, nemar pri utovaru i obezbeđivanju tereta, kao i neusklađenost tereta i dozvole izdate za prevoz eksploziva.

- U cilju obezbeđivanja sigurnosti na putevima, neophodne su specijalne dozvole za transport eksploziva koje vozač kombija nije imao. Zbog toga smo pokrenuli prekršajni postupak protiv vozača, pravnog lica i odgovornog lica u firmi u kojoj je vozač zaposlen, navodi se u saopštenju policije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track