Najnovije vesti

PONIŽAVANJE PORODICE ŽRTVE KORONE U SARAJEVU: Bolnica izgubila lične stvari, ali šok je usledio kada su vratili novčanik (VIDEO)
Foto: Screenshot YT Avaz.ba

BRUKA

PONIŽAVANJE PORODICE ŽRTVE KORONE U SARAJEVU: Bolnica izgubila lične stvari, ali šok je usledio kada su vratili novčanik (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Porodica Alije Guševića doživela je izuzetno negativna iskustva na Odelenju intenzivne nege klinike za plućne bolesti Podhrastovi, gde je smešten karantin za obolele od koronavirusa.

Alija Gušević je preminuo 20. oktobra. I kao da njegovim najbližim nije dovoljan poraz gubitak oca, usledila je prava drama sa preuzimanjem ličnih stvari koje su ostale u bolnici.

Kerim Gušević je ispričao za "Avaz" da je porodici pri preuzimanju stvari u prosekturi KJKP "Pokop" uručeno samo nekoliko ličnih stvari, dok među njima nije bilo dokumenata.

"Na pitanje gde je ostatak ličnih stvari, između ostalog i novčanik sa dokumentima, odgovorili su da ne znaju i da će potražiti. Od nas su uzeli kontakt telefon i rekli da će se javiti. Niko se nije javio u roku od 24 sata", kaže Kerim Gušević sin preminulog Alije.

Kada je ponovo nazvao na Podhrastove rekli su mu da lične stvari nisu pronađene.

"Rekao sam im da imaju 24 sata da pronađu stvari te da ću, ako ih ne pronađu, pozvati policiju i prijaviti otuđenje ličnih stvari i dokumenata uz napomenu da ne može prijaviti smrt oca bez lične karte. Dvadeset minuta nakon toga pozvali su nas i rekli da su sve stvari pronađene. O poniženju pri preuzimanju stvari video pokazuje dovoljno", kaže ogorčeno Gušević.

A onda su ustanovili da u novčaniku nedostaje 20 maraka.

"Sve lične stvari i dokumenti su vraćene osim 20 KM koje je umrli imao u novčaniku. Uz stvari umrlog stavljena je i deka koja nije pripadala mom ocu, a koju smo vratili", kazao je na kraju Kerim Gušević uz reči da se ovakvo poniženje više nikome ne dogodi.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...